Akim Open Huis 2024

We vieren graag met u 25 jaar Stripwinkel Akim en houden Open Huis op zondag 30 juni 2024 tussen 11.00-17.00

 • Signeersessie van Peter van Dongen  en IJsbrand Oost (van 13.00 - 16.30) Geef u hier tijdig op voor het signeren en de Workshop!
 • Workshop strip-tekenen door Wouter Winter (Donald Duck) (13.00-14.00)
 • Diverse activiteiten: Games, Spellen, Springkussen etc.
 • Expositie Star Wars, compleet 1st printing (Marvel ’77-’86)
 • Kortingen minimaal 10% - maximaal 50%
 • Eten en Drinken volop aanwezig.
 • VR- Bioscoop - Genesis (Het ontstaan van de wereld)
 • Alle het bovenstaande is kostenloos! (behalve aankoop album voor een dédicace)

Spelregels signeersessies:
De auteurs signeren alleen de albums 'Voldongen' en 'Een laatste bom voor Bommen Berend', of andere albums van één van deze auteurs die u die dag bij ons koopt. Eerder bij ons aangekochte 'Voldongen' worden uiteraard ook gesigneerd.
Er wordt geen dédicace gemaakt in de softcover albums van Blake en Mortimer.

Signeersessie IJsbrand Oost - Een laatste bom voor Bommen Berend (Geef u hier tijdig op)
IJsbrand komt langs vanwege de verschijning van “Een laatste bom voor Bommen Berend”, speciaal gemaakt voor de viering van 350 jaar Groningens Ontzet. IJsbrand, bekend van de reeks Max Miller maakte samen met grafisch ontwerper en auteur Hans Lijklema van o.a. de succesvolle Free Font Index-reeks, hebben de handen ineengeslagen om een avonturenstrip over deze historische gebeurtenis te maken. Voor beide auteurs, die nauw aan de stad Groningen verbonden zijn, was het een unieke kans om dit cruciale stukje vaderlandse geschiedenis voor een nieuwe generatie toegankelijk te maken.


Signeersessie Peter van Dongen - Voldongen (Geef u hier tijdig op)
Peter van Dongen komt vanwege "Voldongen". Voldongen - 40 Jaar Werk is de visuele biografie van een van Nederlands grootste stripvertellers. Peter is de auteur van Muizentheater, Rampokan, en – naar de roman van Adriaan van Dis – Familieziek. Als tekenaar van de legendarische serie Blake & Mortimer stond een nieuw album van Van Dongen wekenlang op de eerste plaats van de Franse bestsellerlijsten. Ondertussen is hij als grafische verteller de voorganger in de Nederlandse reflectie van de bloederige koloniale scheiding van Indonesië Voldongen - 40 Jaar Werk is meer dan een rijk visueel overzicht. Het vervlecht een chronologisch overzicht met een thematische benadering. Zo zien we hoe zijn meer sociaal-realistische en echt Amsterdamse debuut verbonden is met zijn pioniersblik op Hindia Belanda (‘Nederlands-Indië’) en zelfs het meer commerciële Blake & Mortimer. Het is een hoogstnoodzakelijk boek over een Amsterdamse jongen uit de rivierenbuurt (van Chinese-, Duitse- en Ternataanse afkomst), die door en in zijn werk een man van meerdere werelden wordt en een van de grote beeldvertellers van zijn generatie.

 

Workshop strip-tekenen door Wouter Winter (Donald Duck) (Geef u hier tijdig op)

Oefenen
Is het jouw droom om later striptekenaar te zijn? Je kan niet vroeg genoeg beginnen met oefenen! Ga hiermee aan de slag in deze gratis workshop. Je leert dat de meeste karakers zijn opgebouwd uit simpele vormen en dat het dus eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is om een eigen karakter vorm te geven en Wouter helpt je daarmee. Wouter legt en tekent uit hoe je met vorm kan tekenen en hoe je dat kan gebruiken om verschillende stripfiguurtjes te ontwerpen, laagdrempelig en goed uitvoerbaar voor alle leeftijden. 

Groninger Wouter Winter is een tekenaar voor reclame en tekenfilms en striptekenaar voor Disney’s Donald Duck weekblad.

VR Bioscoop Genesis (NL gesproken)

Dé ultieme Virtual Reality (VR) film ervaring (360º) een fantastische manier van storytelling.

Ervaar de mijlpalen in de evolutie van de aarde en de mensheid in dit meeslepende avontuur langs 4,7 miljard jaren van evolutie. Door oog in oog te staan met dinosaurussen en het erfgoed van onze voorouders zie je de aarde en het leven in een nieuw perspectief. Gaat de mensheid wel goed om met de aarde en hoe ziet die er over 1000 jaar uit als we zo door gaan?

 

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00