André Franquin - Collectie - Bon pour... dessins de famille

Dit artikel is mogelijk leverbaar
Dit item is (momenteel) niet leverbaar via onze distributeur. Aangezien we nog niet de tijd hebben gevonden om onze gehele voorraad op de site te koop te zetten, kan het zijn dat we het artikel toch kunnen leveren. Mocht u navraag willen doen naar dit artikel, schroom dan niet ons hierover een vraag te stellen.

Uitgave omschrijving

A5 formaat

Inhoud

Dit boek biedt de mogelijkheid om voor het eerst kennis te maken met de tekeningen die Franquin maakte ter attentie van zijn verwanten.

Als je een gerenommeerd cartoonist bent, gegrepen door de creatie en het ritme van de publicaties die elkaar opvolgen, heb je geen tijd om naar de winkels te rennen op zoek naar hypothetische geschenken en cadeaus voor zijn dierbaren. Franquin had de oplossing gevonden. Tegelijkertijd gemakkelijk, praktisch en o zo persoonlijk, is het op papier zetten van "wensen" en andere "vouchers voor" gemeengoed geworden in de familie Franquin.
Geschetste boeketten, getekende cadeautjes werden aangeboden in de verwachting dat de cadeaus later werkelijkheid zouden worden. De tekeningen die we vinden waren nooit bedoeld om ooit gepubliceerd te worden. Ontworpen en bedacht voor verjaardagen of vieringen zoals Valentijnsdag, ze hebben deze smaak van zeldzame ontwerpen die we met nieuwsgierigheid ontdekken. Het is een voorrecht om deze ongepubliceerde tekeningen over een periode van 1950 tot 1990 te mogen bewonderen.

We zullen het werk waarderen van de tekenaar die de technieken vermenigvuldigt, van het penseel naar de pen, van Rotring naar het potlood of zelfs met een eenvoudige pen. We zullen ook getroffen worden door het kleurgebruik en de evolutie van Franquins stijl gekoppeld aan de tijd die hij doormaakte. Bescheiden ingehuldigd door twee eerste "vouchers voor" bestemd voor zijn schoonouders, zal Franquin snel de oefening leuk vinden door zijn kleine tekeningen verfijnd te maken en kleine juweeltjes van grafisch ontwerp en inventiviteit te worden.

Ze zullen ook de diepe genegenheid en welwillende vrijgevigheid van de auteur voor zijn dierbaren uitdrukken.

Overige productgegevens

Held/serie: Andre Franquin
Reeks/Deel: André Franquin - Collectie
Taal: Frans
ISBN: 9782875720818
Scenarist(en): Franquin, André
Tekenaar(s): Franquin, André
Uitgever: CFC

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00