Andrzej Klimowski - diversen - Meester en Margarita

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Meester en Margarita
Nieuw
Andrzej Klimowski - diversen
Softcover
Verkocht

Inhoud

De meester en Margarita wordt gezien als een van de belangrijkste Russische romans van de twintigste eeuw. Michail Boelgakov (1891-1940) schreef het als een satire tegen Stalins onderdrukkende regime, en daarom is het boek lange tijd verboden geweest. Tegenwoordig is Boelgakov een van de populairste Russische auteurs. Tijdens zijn leven kreeg hij echter weinig gepubliceerd, zijn werken werden verboden of zwaar gecensureerd – De meester en Margarita verscheen voor het eerst in 1966, zesentwintig jaar na zijn dood. Het is voor velen een favoriete klassieker en inspireerde onder anderen Rushdie tot de Duivelsverzen en The Rolling Stones bij ‘Sympathy for the Devil’.

In deze graphic novel wordt het verhaal nieuw leven ingeblazen. Het volgt de duivel en zijn vreemde entourage in Moskou terwijl zij verwoesting veroorzaken waar zij gaan.

Gevangen in deze chaos bevinden zich twee geliefden: de meester, een schrijver die gebroken is door de kritiek op zijn roman over Pontius Pilatus, en Margarita, met wie de duivel zijn eigen plannen heeft. De meester en Margarita vermengt het absurde met het erudiete, beschrijft met grimmige humor de meest bizarre taferelen, en plaatst moord en ellende naast bescheidenheid en liefde.

‘Het boek van Klimowski en Schejbal staat op zichzelf, maar het is ook een geweldige introductie tot Boelgakovs meesterwerk.’ – The Times

‘Klimowski’s kunst is heel speciaal. […] En zijn inkt- en waterverftechniek geeft niet alleen betekenis aan een periode, maar geeft ook aan de demonische ontmoeting een prachtige sfeer van speelse dreiging.’ – the Observer Review

Overige productgegevens

Held/serie: Andrzej Klimowski - diversen
Reeks/Deel: Andrzej Klimowski - diversen
ISBN: 9789045014623
Scenarist(en): Boelgakov, Michail
Tekenaar(s): Klimowski, Andrzej , Schejbal, Danusia
Genre(s): Graphic Novel
Uitgever: Atlas

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00