Beatles, the - De Vijfde Beatle - Brian Epstein

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De Vijfde Beatle - Brian Epstein
Nieuw
Beatles, the
Hardcover
€ 19,95

Inhoud

Tiwary vertelt Epstein’s verhaal als vijfde Beatle en ontving daarvoor diverse onderscheidingen als een Eisner en twee Harvey’s. Binnenkort als film, nu als graphic novel!

In 1961 bezocht de 27-jarige Brian Epstein een vochtige kelder in Liverpool om een onbekende rockband te zien optreden – en onze wereld was nooit meer hetzelfde. De Vijfde Beatle is het niet eerder vertelde, waargebeurde verhaal van Epstein: de geschiedenis van de visionair die The Beatles ontdekte, managede en begeleidde op hun weg naar ongeëvenaarde internationale roem, waarbij hij en passant de regels van de muziekindustrie herschreef.

Maar Brian Epstein was ook de ultieme outsider, voortdurend op zoek naar een plek waar hij zich zou thuisvoelen. Hij hielp de boodschap van liefde van The Beatles over de wereld te verspreiden, maar stierf in pijnlijke eenzaamheid op de jonge leeftijd van 32 jaar, verteerd door torenhoge ambitie en de eindeloze, schijnbaar onneembare hindernissen die daarmee gepaard gingen. De vijfde Beatle is een even hartverscheurend als inspirerend verhaal, dat niet alleen een even belangrijk als ondergewaardeerd hoofdstuk in de geschiedenis van The Beatles ontsluiert, maar ook een hart onder de riem is voor eenieder die ooit durfde te dromen.

Deze met twee Harvey Awards en een Eisner Award onderscheiden graphic novel is geschreven door de gelauwerde producent Vivek J. Tiwary (Green Day’s American Idiot, The Addams Family) en getekend door de populaire schilder/ tekenaar Andrew C. Robinson (Dusty Star, Starman) en bekroonde cartoonist/striptekenaar Kyle Baker (Why I Hate Saturn, Plastic Man), met voorwoorden door Mersybeat-hitmaker Billy J. Kramer en voormalig Rolling Stonesmanager/producer Andrew Loog Oldham, en een nawoord door cartoonist Howard Cruse. Deze Collector’s Edition bevat een overvloed aan extra’s, waaronder zeldzame Beatles- en Brian Epstein-memorabilia, vele schetsen en alternatieve covers.

Overige productgegevens

Held/serie: Beatles, the
Reeks/Deel: Beatles, the
Taal: Nederlands
ISBN: 9788868739003
Scenarist(en): Tiwary, Vivek J.
Tekenaar(s): Robinson, Andrew C.
Genre(s): Muziek
Uitgever: RW Uitgeverij

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00