Celine Hurdreaux - Collectie - Maelstrom

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Maelstrom
Nieuw
Celine Hurdreaux - Collectie
Hardcover
€ 27,00

Uitgave omschrijving

120 p., tweekleurendruk
23 x 28 cm
Gedrukt in een oplage van 700 ex.

Inhoud

De Maelstrom, de beruchte draaikolk ten zuiden van de Noorse eilandengroep de Lofoten, inspireerde meer dan één schrijver. Het bekendste verhaal is allicht ‘Afdaling in de Maalstroom’ van Edgar Allan Poe. Hierin vertelt een schijnbaar oude man hoe hij en zijn twee broers enkele jaren eerder op hun vissersboot werden meegesleept in de Maelstrom en hij als enige overleefde. Céline Hudréaux herwerkte Poe’s tekst tot een poëtische beeldroman. Haar etsen verhalen het onfortuinlijke lot van de drie broers tegen de achtergrond van leven en werken in een vissersdorp.

 

De  bewerking

Céline Hudréaux herwerkte Poe’s tekst tot een poëtische beeldroman. Haar etsen verhalen het onfortuinlijke lot van de drie broers tegen de achtergrond van het leven en werken in een vissersdorp rond het midden van de 19de eeuw.

Hudréaux houdt zich niet strikt aan het verhaal zoals het door Poe opgetekend werd. De vrijheden die zij zich veroorlooft sluiten naadloos aan bij de sfeer en de geest van het oorspronkelijke verhaal. Dat doen ook haar tekenstijl en haar favoriete teken-medium, de etsplaat.

Als extra is achteraan in het boek het kortverhaal opgenomen, in een Nederlandse vertaling van Simon Vestdijk.

De boekuitgave

Vormgeving, typografie, tweekleurendruk en papierkeuze werden zo gekozen dat ze een eenheid vormen met de inhoud en sfeer van de tekeningen en het verhaal.. Ze refereren bovendien naar de oorsrponkelijke uitgave van Poe’s kortverhaal in Graham’s Magazine (in het meinummer van 1841.)

Het kortverhaal achteraan in het boek werd gedrukt op 90 gr, de andere pagina’s op 150 gr. Munken pure rough.

De boekvoorstelling

‘Maelstrom’ wordt voorgesteld op 8 november in the Bries Space, waar op hetzelfde moment ook Hudréaux’ tentoonstelling ‘Nature morte’ opent. Geëtste stillevens en portretten vormen de rode draad in deze expo, daarnaast worden ook enkele etsen / etsplaten uit ‘Maelstrom’ geëtaleerd.

Nature morte, the Bries Space, 8 november – 1 december 2019.

www.thebriesspace.be

Op 3 december opent de tentoonstelling ‘Maelstrom’ en wordt het boek voorgesteld in The Gallery van het Belgisch Stripcentrum. In deze expo staan de etsen uit de beeldroman ‘Maelstrom’ centraal.

Maelstrom, Belgisch Stripcentrum, 3 december 2019 – 19 januari 2020.

 

De auteur

Beeldend kunstenares Céline Hudréaux (Marseille, °1979) studeerde aan La Villa Arson in Nice en Sint-Lucas Beeldende Kunst te Gent, waar ze een master in Vrije kunsten behaalde en de Lerarenopleiding volgde. Ze heeft zich sindsdien sterk toegelegd op de etskunst.
Hudréaux woont en werkt in Gent. Ze geeft daarnaast tekenkunst aan de Academie Waasmunster (volwassenen en kinderen) en sinds 2018 lessen grafiek op de Karel de Grote Hogeschool Antwerpen.

Haar eerste strip maakte ze in samenwerking met dichter Geert Ooms. Hij verscheen onder de titel ‘It’s not an ocean’ in 2013, bij Bries.

De talrijke groepstentoonstellingen waarvoor Hudréaux uitnodigingen ontvangt, maken duidelijk dat haar werk sterk wordt gewaardeerd in grafische kringen. Die waardering uit zich niet alleen in België en de ons omringende landen (Frankrijk, Nederland, maar reikt tot aan de andere kant van de oceaan (USA, Canada) en zelfs tot in het verre Oost-Azië (China, Japen en Taiwan).

www.celinehudreaux.com

Overige productgegevens

Held/serie: Celine Hurdreaux - Collectie
Reeks/Deel: Celine Hurdreaux - Collectie
ISBN: 9789461740298
Scenarist(en): Hurdréaux, Céline
Tekenaar(s): Hurdréaux, Céline
Genre(s): Graphic Novel, Plaatboek
Uitgever: Bries

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00