Diosamante - Diosamante & de kinderen van Diosamante

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Diosamante & de kinderen van Diosamante
Nieuw
Diosamante
Hardcover
€ 49,95

Inhoud

Diosamante is van Jean-Claude Gal, dezelfde tekenaar als De Legers van de Veroveraar en De Wraak van Arn die al in de luxereeks verschenen. Op technisch gebied is Gal een van de beste realistische tekenaars die Frankrijk voortbracht. Op scenario van Alejandro Jodorowsky tekende hij Diosamante, zijn eerste album in kleur. Speciaal voor Gal creëerde Jodorowsky een oude, gefantaseerde beschaving zodat Gal er veel details kon instoppen. Omdat Gal zijn brood verdiende als tekenleraar kon hij het zich veroorloven met veel zorg en tijd en zoals het hem uitkwam aan zijn platen te werken. Strips tekenen was geen job voor hem, maar een expressiemiddel voor zijn liefde voor het tekenen. Op een dag begon hij uit zijn neus te bloeden, getuigde Jodo in een interview, en dat bleef enkele dagen duren. En dan ging hij dood, in 1994. Na zijn dood vertrouwde de uitgever het tekenwerk van het door Gal onafgewerkte Diosamante 2 in 2002 toe aan een tekenaar die Jodo niet kende: Igor Kordey (vandaag bekend van De Verborgen Geschiedenis). Jodorowsky vond dat Kordey er met zijn op de Amerikaanse comics geënte tekenstijl te veel met de pet naar gooide. Enkel het slechtste van de comicstijl hanteerde hij. Het was snel getekend en Kordey probeerde te scoren met "vulgaire", visuele effecten, aldus Jodorowsky. Deel 2 werd een flop. Diosamante was bedoeld als een trilogie, maar Jodo weigerde de reeks verder te zetten.

Niet getreurd, de uitgave van Sherpa bevat het originele eerste deel en het door Gal onafgewerkte vervolg De Kinderen van Diosamante. Bovenop de 55 pagina's van het eerste deel komen er ineens dertig pagina's bij, deels volledig afgewerkt in kleur, deels in zwart-wit, deels geschetst. De complete editie van Sherpa is in kleur en telt 96 pagina's. De uitgave is voorzien voor november, gelimiteerd tot zeshonderd exemplaren en zal 49,95 euro kosten,.

Overige productgegevens

Held
Diosamante

Reeks/Deel
Diosamante

Scenarist(en)
Jodorowsky, Alejandro

Tekenaar(s)
Gal, Jean-Claude

Uitgever
Sherpa

Productgroep
Stripboeken

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00