Geheimen 1 - De splinter 1/2

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De splinter 1/2
Nieuw
Geheimen 1
Softcover
€ 9,95

Inhoud

Quasi nieuw

April 1968. Twee zussen, studentes in Parijs, zijn met vakantie bij hun ouders, als het onvoorstelbare gebeurt: hun vader verhangt zich in zijn werkplaats.
April 1968. Annette en Hélène Picot, studentes in Parijs, zijn met vakantie thuis bij hun ouders, wanneer het ondenkbare gebeurt: op een avond vindt Annette haar vader, nadat deze zich heeft opgehangen in zijn werkplaats. De schok is enorm... hij laat de drie vrouwen verbijsterd achter. Marie-Louise, de weduwe, lijkt helemaal van de wereld, volkomen leeg van binnen. Hélène huilt aan één stuk door en Annette, Roberts oogappel, is ingestort. Want meer nog dan door dat gevoel van leegte, meer nog dan door dat laatste beeld van haar vader, wordt ze gekweld door de vraag die onbeantwoord bleef: WAAROM? Terug in Parijs, dat steeds meer in de greep komt van de onlusten die binnen de universiteit zijn ontstaan, gaat Annette de zaak onderzoeken, want ze weet dat ze niet meer rustig zal kunnen slapen zolang ze het niet weet. Dit onderzoek brengt haar terug naar een veel somberder periode van onze geschiedenis, naar Drancy in juli 1942.

In de krochten van onze geschiedenissen... en van de Geschiedenis In De splinter, een geschiedenis in twee delen, confronteert Frank Giroud ons met een familiegeheim, dat zijn oorsprong vindt in een van de zwartste perioden van de Franse geschiedenis. De breekbare tekeningen van Marianne Duvivier verlenen dit sombere verhaal een bijzondere gevoeligheid, nog versterkt door de subtiele inkleuring van Bertrand Denoulet.
Het thema, een familiegeheim, is zo veelomvattend dat Giroud ons in feite vergast op een reeks binnen de collectie Impressie(s). De stiltes en leugens, zo gewoon voor de vorige generatie, worden eindelijk doorbroken... en we ontdekken dat vrijwel geen familie buiten schot blijft. Elke geschiedenis, in verleden of heden, in Frankrijk of elders, draait om een geheim dat vaak te maken heeft met de grillen van de Geschiedenis. En elke tekenaar geeft er zijn of haar eigen originele toets aan.

Overige productgegevens

Held
Geheimen

Reeks/Deel
Geheimen 1

Scenarist(en)
Giroud, Frank

Tekenaar(s)
Duvivier

Uitgever
Dupuis

Productgroep
Stripboeken

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00