Guust - Oorspronkelijke reeks 1 - Flagrante Flaters

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Flagrante Flaters
Tweedehands, zeer goed
Bekijk foto('s)
Oblong SC - 1e druk
Softcover, Eerste druk (1966)

Rug en boekblok uitstekend. Klein vouwtje rechtsboven. Prachtig exemplaar.

€ 169,95

Uitgave omschrijving

Oblong uitgave.

Het eerste album van "Gaston" is normaal nummer 1 van de reeks. Door de wat ongelukkige verdeling en het niet uitgeven in het Nederlands, kwam men na het vierde album er achter dat er eigenlijk geen duidelijke nummer 1 was. 

Dit gat werd dan maar opgevuld met een nieuw nummer 1 (geen heruitgave van het eerste album). Om het helemaal echt te doen lijken, wordt enkel nr 2 op de achterkant vermeld, ondanks dat album 3 en 4 ook al bestonden.

Inhoud

De oorspronkelijke, allereerste albums uit van de luie kantoorklerk. Tussen 1964 en 1967 verschenen vijf van deze albums op oblongformaat. De eerste drie komen opnieuw uit in augustus, de laatste twee in september. De gags werden later wel in reguliere albums heruitgegeven, maar aanvankelijk niet in chronologische volgorde. Deze nieuwe uitgaven bevatten dezelfde inhoud als toen, maar het gaat wel om opnieuw door Frédéric Jannin ingekleurde reproducties die tevoren dienst deden voor de definitieve heruitgaven van de gewone reeks in 2009. Een ander verschil van deze heruitgaven is de hardcovereditie. Oorspronkelijk verschenen de albums in softcover. Elk albumpje telt 64 pagina's en kost je 10,95 euro. Opgepast, het gaat om een eenmalige heruitgave.

Overige productgegevens

Scenarist(en)
Franquin, André

Tekenaar(s)
Franquin, André

Uitgever
Dupuis

Productgroep
Stripboeken

Ook beschikbaar

Flagrante Flaters
Nieuw
Oblong HC - 1e druk v.e. heruitgave
Hardcover, Eerste druk (2013)
€ 19,95

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00