Jean Dulieu - Diversen 1 - Kleine Oortjes 1 - Hemelboekje

Dit artikel is mogelijk leverbaar
Dit item is (momenteel) niet leverbaar via onze distributeur. Aangezien we nog niet de tijd hebben gevonden om onze gehele voorraad op de site te koop te zetten, kan het zijn dat we het artikel toch kunnen leveren. Mocht u navraag willen doen naar dit artikel, schroom dan niet ons hierover een vraag te stellen.

Inhoud

Eerste deel van de reeks Kleine Oortjes. De reeks omvat ongepubliceerd werk van kunstenaar Jean Dulieu (pseudoniem van Jan van Oort), de auteur van Paulus de boskabouter.

Na het stopzetten van zijn Paulus-creatie, halverwege de jaren tachtig van de vorige eeuw, kende Dulieu een moeilijke tijd. Zijn vrouw overleed en door artrose aan beide handen kon hij niet langer met pen of balpen werken. Potlood bleek uiteindelijk de oplossing. Dankzij zijn enorme werkdrift wist hij zich binnen korte tijd uit het dal te tekenen. Het boekje Fietspad uit 1991 gaf aan dat de kunstenaar zich nog lang niet gewonnen gaf en dat hij zijn humor – een kenmerk van de Paulus-verhalen – ook nog niet verloren had. Die humor liet hij in 1992 opnieuw zien in een serie potloodtekeningen, waarin hij menselijke eigenaardigheden met het hemelse leven combineerde. Hij verzamelde deze in levendig grijs getekende cartoons in een mapje met het opschrift ‘Hemelboekje’, maar zoals veel van zijn boskaboutervrije werk kwamen deze tekeningen helaas weinig mensen onder ogen.

Overige productgegevens

Held/serie: Jean Dulieu - Diversen
Reeks/Deel: Jean Dulieu - Diversen 1
Scenarist(en): Dulieu, Jean
Tekenaar(s): Dulieu, Jean
Uitgever: MEULDER

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00