Kaliber reeks - De Zwarte Dahlia

Dit artikel is mogelijk leverbaar
Dit item is (momenteel) niet leverbaar via onze distributeur. Aangezien we nog niet de tijd hebben gevonden om onze gehele voorraad op de site te koop te zetten, kan het zijn dat we het artikel toch kunnen leveren. Mocht u navraag willen doen naar dit artikel, schroom dan niet ons hierover een vraag te stellen.

Inhoud

Bewerking van de magistrale misdaadroman van James Ellroy die in 2006 werd verfilmd door Brian De Palma in de collectie Kaliber. voor het stripscenario werkte De Killer-scenarist Matz nauw samen met filmregisseur David Fincher (Seven, Fight Club, The Social Network). De tekeningen zijn van Miles Hyman die voor Kaliber al Bloednacht tekende, eveneens op scenario van Matz.

Korte inhoud:
Los Angeles Police Department, 1946. Het is Dwight "Bucky" Bleicherts eerste dag bij het Warrants Squad. Zijn partner wordt Leland "Lee" Blanchard, een collega die net als hij bokser is geweest en die hij trouwens al ontmoette op het canvas van de ring. Ze weten echter nog niet dat ze samen het onderzoek zullen voeren naar een misdaad die hen dichter bij elkaar zal brengen en tegelijkertijd hun wereld overhoop zal halen. Zij worden aangesteld om de gruwelijke moord op een jonge vrouw, Elizabeth "Betty" Short, bijgenaamd de Zwarte Dahlia, op te lossen. Haar lichaam werd in januari 1947 verminkt teruggevonden op een braakliggend terrein...

Overige productgegevens

Held
Kaliber reeks

Reeks/Deel
Kaliber reeks

Scenarist(en)
Fincher, David
Matz

Tekenaar(s)
Hyman, Miles

Productgroep
Stripboeken

Subgroep
Graphic Novels

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00