Kresse - diversen - Boekillustraties van Hans G. Kresse

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Boekillustraties van Hans G. Kresse
Nieuw
Kresse - diversen
Hardcover
€ 37,50

Inhoud

Bij uitgeverij De Geïllustreerde Pèrs verschenen tijdschriften en boeken, zoals het stripweekblad Donald Duck met vervolgverhalen. Hans G. Kresse illustreerde sedert 1953 veel daarvan. In de serie "Margriet" Jeugd-bibliotheek verschenen kort daarna boeken voor de jeugd met illustraties van Hans Kresse. Later ook platen van zijn hand bij verhalen in de Vakantieboeken en de Winterboeken.
De meeste platen van Hans Kresse uit die boeken zijn hier verzameld, uit de tijd die de liefhebbers van zijn werk het meest bewonderen. Aanvankelijk was zijn achtergrond van striptekenaar duidelijk: alle platen werden gekaderd. Later werd hij veel vrijer in zijn composities, zoals hier uit de laatste afbeeldingen blijkt.
Alle verhalen uit de wereldliteratuur en de vaderlandse geschiedenis werden door meer of minder bekende kinder-boekenschrijvers naverteld. Hun teksten zijn hier wederom bewerkt en danig beknot in omvang om het werk van groot-meester Kresse tot zijn recht te laten komen. 

Overige productgegevens

Held
Kresse - diversen

Reeks/Deel
Kresse - diversen

ISBN
9789069670409

Tekenaar(s)
Kresse, Hans Georg

Uitgever
Goede, Julius

Productgroep
Stripboeken

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00