PAMPA - Pampa

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Pampa
Nieuw
PAMPA
Hardcover
€ 24,95
Pampa
Tweedehands, goede staat
Bekijk foto('s)
PAMPA
Hardcover

Zonder stofomslag

€ 9,95

Uitgave omschrijving

Hardcover met stofomslag

Inhoud

Pampa is een Argentijnse western, een verhaal dat zich afspeelt op de oneindig uitgestrekte grasvlakten van Argentinië, een gebied met schaarse bewoners: gaucho"s, outlaws, indianen en soldaten. Een landschap dat bepaald wordt, niet door het handjevol mensen dat er verblijft, maar door de krachten van de natuur. Pampa is een verhaal waarin de historische setting naar de achtergrond verdwijnt om plaats te maken voor een schouwspel van mythische proporties, een verhaal over liefde en haat, leven en dood en het lot, dat alles ­voorbestemt...

Pampa is een grafische roman van grote klasse, het resultaat van een unieke samenwerking tussen een gelauwerd illustrator en de schrijver van Het geluid van rijp en het bekroonde Le silence de Malka.

Carlos Nine en Jorge Zentner zijn twee bekende namen in de stripwereld. Samen maakten ze het drieluik dat nu als een geheel is gebundeld in 'Pampa'.

'Pampa' vertelt de kroniek van een gedoemde familie in Argentinië. Het begint bij een bloedbad waarin een indianendorp wordt vernietigd door 'christelijke' soldaten. De gruwelen van dat bloedbad werken door in de geschiedenis van de broers Cirilo en Zenon. Bijna doden ze elkaar om een vrouw, maar een van de twee wordt door toedoen van de maan een soort weerwolf. Om de vloek op te heffen, moeten de twee de 'pumaman' doden en diens vacht op het graf van hun vader leggen (die ooit deelnam aan de slachtpartij van de indianen).

Zentner verzon met 'Pampa' een ontoegankelijke strip waarin geschiedenis, magisch-realisme en familievetes op een soms onlogische manier met elkaar zijn vermengd. Voeg daarbij de aparte, wat rommelige tekenstijl van Nine, die lijkt te werken met krijt op een grove ondergrond en je krijgt een unieke strip. Het kost enige moeite om precies door te krijgen wat nu de intrige is en wie wie is (mede door de tijdsprongen), maar de inspanning wordt beloond met een bijzonder verhaal dat speelt in een vreemde, ruige cultuur. - Gerard Zeegers

Overige productgegevens

Held/serie: Pampa
Reeks/Deel: PAMPA
ISBN: 9789089880086
Scenarist(en): Zentner, Jorge
Tekenaar(s): Nine, Carlos
Genre(s): Graphic Novel
Uitgever: Sherpa

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00