Van Nul Tot Nu Jubileumeditie - De vaderlandse geschiedenis

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De vaderlandse geschiedenis
Nieuw
Van Nul Tot Nu Jubileumeditie
Softcover
€ 24,95

Inhoud

De 'bijbel' van de vaderlandse geschiedenis

Dit voorjaar werd door uitgever en auteurs op de achterkant van een bierviltje becijferd dat het zo goed als zeker is dat er sinds de lancering meer dan 1 miljoen exemplaren van de reeks Van Nul tot Nu verkocht zijn. Gezien de voortdurende populariteit van deze serie en de noodzaak om onze vaderlandse geschiedenis onder de aandacht te houden bij jong en oud, besloot uitgeverij Big Balloon om van deze unieke reeks een eenmalige exclusieve jubileumuitgave te maken in een oplage van 5.000 stuks. Het is een waar koffietafelboek geworden op groot formaat, met oranje leeslint, een prachtige legenda, nieuwe illustraties en een passend voorwoord van oud hoofredacteur van Donald Duck, Thom Roep.

 

Historie

Vanaf 1982 verschenen de eerste verhalen van Van Nul tot Nu in de Donald Duck. De makers Thom Roep en Co Loerakker hebben als doel kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met geschiedenis. Het succes was in de tijd eclatant, de mix van humor met betrouwbare informatie bleek een gouden greep en al snel verschenen de eerste stripalbums. Op vele scholen wordt van Nul tot Nu nog steeds als aanvullend lesmateriaal gebruikt en in bijna alle bibliotheken zijn nog exemplaren te vinden. Inmiddels is de reeks 34 jaar oud en volwassen geworden, net zoals de lezers. In totaal zijn er 5 albums uitgekomen, maar alleen de eerste vier delen verhalen over de vaderlandse geschiedenis. Dit zijn de delen die gebruikt zijn voor deze jubileumuitgave.

Deze luxe uitgave geeft in een kleine 300 pagina's alle belangrijke historische feiten, gelardeerd met prachtige prenten en scherpe humor... Een ware bijbel!

Overige productgegevens

Held
Van nul tot nu

Reeks/Deel
Van Nul Tot Nu Jubileumeditie

ISBN
9789047804598

Scenarist(en)
Roep, Thom

Tekenaar(s)
Loerakker

Genre(s)
Humor, Info

Uitgever
Big Balloon

Productgroep
Stripboeken

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00