Weeshuis, het - Het weeshuis

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Het weeshuis
Nieuw
Weeshuis, het
Softcover
€ 18,40

Inhoud

Ludo Sénéchal ruimt de zolder op van een zekere Wlad Sziplman, een verzamelaar van spionagefilms en curiositeiten, die is overleden na een noodlottige val van een ladder. Wlads zoon, Luc, geeft hem ook de laatste filmrol mee die de oude man in zijn projector aan het steken was toen hij stierf.
Thuis, in Marq-en- Baroeul, bekijkt Ludo de film en wordt op slag blind. Hij roept de hulp in van zijn ex, politie-inspectrice Lucie Henebelle. In het ziekenhuis vertelt Ludo haar alles: over de filmrol, de verschrikkelijke beelden en zijn plotse blindheid. Lucie bekijkt de film ook, maar bij haar gebeurt er niets. Een close-up van een oog dat met een scalpel wordt bewerkt, meisjes die konijnen afslachten, een andere die een stier keelt, maar niets dat blind maakt.
Lucie doet een beroep op Claude Poignet, een videospecialist, om de filmrol te analyseren. Hij vindt er subliminale beelden op. Op hetzelfde moment onderzoekt Franck Sharko een smerige zaak: bij graafwerken voor een pijplijn bij Le Havre zijn vijf lijken gevonden. Het vreemdste is wel dat de schedels in twee zijn gezaagd en dat hun handen, tanden en ogen ontbreken! Ter plaatse verneemt Sharko dat er al iets gelijkaardigs is gebeurd in Algiers.

Overige productgegevens

Held/serie: Weeshuis, het
Reeks/Deel: Weeshuis, het
Taal: Nederlands
ISBN: 9789463943444
Scenarist(en): Runberg, Sylvain , Thilliez, Franck
Tekenaar(s): Brahy, Luc
Genre(s): Drama
Uitgever: Daedalus

Ook beschikbaar

Het weeshuis
Nieuw
Weeshuis, het
Hardcover
€ 25,50

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00