Western Collectie 2 - De slag bij Little Big Horn

Dit artikel is mogelijk leverbaar
Dit item is (momenteel) niet leverbaar via onze distributeur. Aangezien we nog niet de tijd hebben gevonden om onze gehele voorraad op de site te koop te zetten, kan het zijn dat we het artikel toch kunnen leveren. Mocht u navraag willen doen naar dit artikel, schroom dan niet ons hierover een vraag te stellen.

Inhoud

Serpieri vertelt het verhaal van de beroemde slag tussen indianen en het Amerikaanse leger. Deze vond plaats op 25 juni 1876 in een vallei van de rivier Little Bighorn, in Montana. De beslissingen die generaal Custer, een onderscheiden en veelbelovende jonge bevelvoerder uit de Amerikaanse Burgeroorlog nam, zien er anders uit door de ogen van luitenant Varnum vanuit het Kraaiennest. Of vanuit kapitein Yates die de indiaanse troepen vanuit de anken moet aanvallen. Verschillende standpunten op dezelfde strijd geven een heel ander beeld... met allen dezelfde trieste uitkomst. De waarheid blijft echter nog altijd in nevelen gehuld...

'Als lezer word je vanaf het eerste verhaal ondergedompeld in duistere en mysterieuze verhalen waarbij cowboys en indianen een hoofdrol spelen. Verwacht geen pure Amerikaanse insteek, want Serpieri geeft zijn verhalen stof tot nadenken mee en de antihelden die de verhalen bevolken, eindigen zelden met "ze leefden nog lang en gelukkig". Serpieri kaart ook heel wat problemen aan die ook nu nog voor heel wat onheil zorgen, bijvoorbeeld racisme of hebzucht.

De personages lijken zo uit een van Leones spaghettiwesterns geplukt te zijn. Ze hebben boeventronies waarvan elke frons minutieus getekend is, de omgevingen zijn vrij gedetailleerd uitgewerkt en er zijn scènes die niets aan de verbeelding overlaten. Voeg daarbij nog dat de verhalen meestal op een bizarre wijze beëindigd worden zodat je zelden de uitkomst van het verhaal kan voorspellen. Serpieri is naast een uitstekende tekenaar ook een uitmuntende scenarist. de absolute meesters van de Italiaanse strip.(Stripspeciaalzaak.be)

Overige productgegevens

Held/serie: Western Collectie
Reeks/Deel: Western Collectie 2
Taal: Nederlands
ISBN: 9789460789762
Scenarist(en): Serpieri, Paolo Eleuteri
Tekenaar(s): Serpieri, Paolo Eleuteri
Genre(s): Volwassen, Western
Uitgever: Dark Dragon Books

In deze reeks

4. Tecumseh

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00