Wordt vervolgd
5 juni 2018 00:15

Wordt vervolgd

Imitatiewedstrijd

“Hallo ik ben Johan, ik ben 4 jaar en ik doe Meep Meep na: huhuhuheeeeeeeeee hu…”

Wie herinnert zich niet dit populaire onderdeel uit Han Peekels’ programma “Wordt Vervolgd”?
Wordt vervolgd was een tv-programma uit de jaren 80. Tijdens de uitzending werd aandacht besteed aan stripboeken en tekenfilms. Kees de Bree verzorgde de informatie over oude en nieuwe stripalbums. Het bekendste onderdeel van elke uitzending was de imitatiewedstrijd. Kinderen deden hun favoriete tekenfilmfiguur na, met klassiekers als Donald Duck, Roadrunner en Woody Woodpecker.

Donald Duck

Door het programma kwam het stripboek positief in de aandacht te staan. De verkoop steeg met sprongen en nieuwe series veroverden de markt. Tegenwoordig worden strips meestal geassocieerd met oudere mensen. Toch blijft de Donald Duck het meeste gelezen ‘boek’ op de universiteiten!? 

Marvel

Reclame via social media heeft een positieve uitwerking op de verkoop, maar hoe gaaf zou het zijn om weer een gespecialiseerd tv-programma te krijgen. Uitgevers en winkels geven veel geld uit aan reclame, maar misschien moeten ze de handen ineen slaan. Regel zendtijd, bijvoorbeeld bij een regionale omroep en promoot je product. Bespreek nieuwe reeksen, verwijs naar de Marvel-hype en probeer uit te leggen waarom strips de negende kunst worden genoemd. 

Brainpower

Zorg voor een aansprekende presentator, die ook zelf affiniteit heeft met het onderwerp. Iemand als Brainpower, (verzamelaar van Storm) die begrijpt wat het is om stripliefhebber te zijn. Misschien is deze blog een eenmalig idee, maar ik hoop dat iemand er een vervolg aan zal geven. Wij van stripwinkel Akim uit Groningen zullen er zeker aan meewerken.

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00