Ajax in degradatiegevaar
24 oktober 2023 00:15

Ajax in degradatiegevaar

Door matige inkopen van manager Sven Mislintat en wanbeleid van de directie staat recordkampioen Ajax op dit moment op plek 17 in de eredivisie. Zowaar een plek die directe degradatie tot gevolg kan hebben. Tijd om ze hulp aan te bieden vanuit een onverwachte hoek.

Rob van de Rovers

Allereerst de functie van technisch directeur. Mislintat is ontslagen en Lowietje is ook de jongste niet meer. Misschien is het een optie om Rob Ridder van Rob van de Rovers te benaderen. Hij is een uitstekende manager en kan in geval van nood ook zelf opgesteld worden.

Jaap en Dirk

De verdediging kent op dit moment een groot Jaap en Dirk gehalte. Zelfs hun legendarische ‘Tikkie Terug’ wordt fanatiek in praktijk gebracht. Een mogelijke oplossing ligt bij Tinus Plotseling van de Taaie Tijgers. Hij is een uitstekende linksback die af en toe verrassend in de spits verschijnt. Indien mogelijk kan hij zijn ploeggenoot Appie Happie meenemen, die op vrijwel elke plek in het elftal inzetbaar is.

Roel Dijkstra

Op het middenveld is er duidelijk gebrek aan creativiteit. Roel Dijkstra is hier een optie, samen met Kick Wilstra. Roel heeft ervaring met degradatievoetbal en Kick Wilstra is technisch ongeëvenaard. Een combinatie van Faas Wilkes en Abe Lenstra moet een garantie voor succes bieden.

Sjakie

Dan het spitsenprobleem. Eigenlijk is er maar één kandidaat om de crisis succesvol aan te pakken: Sjakie Meulemans met zijn legendarische wondersloffen. Los van zijn prestaties kun je in geval van nood de sloffen van Voltreffer Vick altijd aan de eerste reserve uitlenen. Kijk alleen uit dat hij niet per ongeluk de cricketversie van deze schoenen gebruikt.

Als laatste natuurlijk de financiën. Sven Mislintat heeft al 110 miljoen door de wc gespoeld, dus veel armslag heeft Ajax niet meer. Ik adviseer dan ook om alle aankopen in de winterstop weer van de hand te doen. Natuurlijk zal er van een aanzienlijk verlies sprake zijn, maar met de genoemde voetbalhelden zullen de sponsors massaal in de rij staan. 

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00