Batman 1966 – 1968
7 november 2023 00:15

Batman 1966 – 1968

Ondanks de prachtige films die de laatste jaren verschenen zijn, blijft Batman voor mij altijd de TV-serie met Adam West in de hoofdrol. 3 seizoenen met in totaal 120 afleveringen hebben een onuitwisbare indruk gemaakt. Misschien komt het door mijn jeugdige leeftijd op dat moment, maar in mijn herinnering behoort Batman altijd zo te zijn.

Bruce Lee

De serie begon in 1966 met Adam West als Batman en Burt Ward als Robin. Prachtige bijrollen werden gespeeld door Cesar Romero als De Joker en Burgess Meredith als De Pinguïn. De populariteit van de serie zorgde voor gastrollen van Vincent Price, Eli Wallach en Bruce Lee. Op het moment dat de serie stopte was er zelfs sprake van een rol voor Clint Eastwood

Batmobiel

De serie werd vooral gekenmerkt door de cliffhangers. Steevast kwamen Batman en Robin door een schurk in een uitzichtloze situatie terecht, waar ze echter met behulp van hun Bat-attributen de volgende aflevering uit konden ontsnappen. De hulpmiddelen vormden de basis van het succes van onze superheld. De bekendste is natuurlijk de Batmobiel die in 2013 werd geveild voor 4 miljoen euro!

Batarang

De commercie haakte al snel in op de populariteit en bracht grote hoeveelheden merchandising op de markt. De verschillende versies van de Batmobiel werden uitgebracht door Corgi Toys en zijn in nieuwstaat nu behoorlijk geld waard. Andere gezochte items zijn de Batarang, ( een boemerang die volgens mij ook nog licht gaf) en een katapult waarmee een Batmanpop weggeschoten kon worden.
   De Batmobiel kreeg ik omdat een oom zo vriendelijk was om een jaarabonnement op de Televizier te nemen. Verder probeerde ik door slim ruilen op het schoolplein, de serie Batmanplaatjes compleet te krijgen.

Tune

Wanneer ik met kennissen over deze serie praat komen ze vreemd genoeg altijd met dezelfde herinneringen: De comic-achtige geluiden tijdens een gevecht (Pow, Bang, Blam, Sok) en de Tune van de serie. Deze laatste was zo simpel, dat je hem nooit meer van je harde schijf kunt verwijderen: NANANANANANANANA BATMAN!!

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00