25 september 2019 00:45

De dag van het konijn

Tegenwoordig heeft elke dag een thema. Zoals de dag van: de secretaresse, de kale vijftiger, de hond met 3 poten en op 28 september de dag van het konijn. De datum is trouwens goed gepland zo vlak voor het wildseizoen. Maar goed, zoekende naar een thema voor deze blog kwam het niet slecht uit.

Oswald

Na een beetje research, het woord onderzoek is niet modern, vond ik Oswald the lucky Rabbit. Hij verscheen al in 1927 in een disneyfilmpje en is waarschijnlijk een van de eerste striprabbits.
Konijnen nemen niet zo’n prominente rol in als aapjes, maar een aantal stijgt toch boven het maaiveld uit.

Stampertje

Voor de kleintjes zijn Bobo en Stampertje ongeëvenaard. Vooral het beeld van de laatste glijdend op het ijs, zal voor eeuwig op onze netvliezen blijven staan. De Looney Tunes Roger Rabbit, Bugs Bunny en Lola Bunny, zijn meer bedoeld voor alle leeftijden. De sexy uitstraling van Lola zal misschien, in deze steeds meer bekrompen jaren, uiteindelijk de stempel 12 jaar krijgen.

Kobijn

Voor de volwassenen kennen we de geniale strip van Trondheim: Kobijn. Zijn album “De deeltjesversneller” is een parodie op Robbedoes. Ook de zelfmoordkonijntjes zijn niet geschikt voor alle te jonge lezertjes. Zelf vind ik het misschien wel mijn favoriet binnen de konijnenstrips.

Flappie

Uit de lange lijst zijn Broer Konijn en Pieter Konijn nog noemenswaardig. Een collega wees me op Flappie van Youp van het Hek. Alhoewel hij in de liedtekst op een smakelijke manier genuttigd wordt tijdens de kerstmaaltijd, is het zeker geen stripfiguur. Wij mannen kiezen gewoon de Playboy-Bunny op nummer 1. Stripfiguur of niet, hier mag niet over gediscussieerd worden.

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00