Goede voornemens
2 januari 2019 00:15

Goede voornemens

Stripwinkel Akim wenst u een geweldig 2019, met een aantal verantwoorde voornemens toe. Ikzelf heb er trouwens, buiten het standaard dieet, een aantal op stripgebied.

Blacksad

Zo wil ik eindelijk eens echt beginnen aan de cultstrip “Blacksad” van Guarnido. Ik ben een liefhebber van het goede detectiveverhaal en volgens de echte kenner zou dit er naadloos op aansluiten.

Sjors en Sjimmie

Ook wil ik weer wat fanatieker op zoek gaan naar de ontbrekende pareltjes voor mijn Sjors en Sjimmie (Frans Piët) verzameling. Hier bedoel ik niet alleen originele tekeningen mee, maar vooral het briefpapier compleet en het blikken doosje met kleurpotloden. Van dit laatste item zijn trouwens alleen maar fragmenten waargenomen.

Marten Toonder

De moeilijkste boekjes van Marten Toonder zijn buiten de onvindbare “Don Sombrero” de Engelstalige uitgaves: Tom Puss Comix en Panda Comix. Buiten het deel dat Akim een aantal jaren geleden in bezit had, zijn de laatste exemplaren gevonden in de Ierse hoofdstad Dublin. Laat ik daar nou in 2019 naartoe gaan. Ik verzeker u dat ik elk boekantiquariaat en elke curiosawinkel tot aan het fundament zal ontleden.

Kuifje

Heb ik nog meer goede voornemens op stripgebied? Ik denk het wel. Het vizier weer eens verleggen van lezen naar verzamelen. Het is toch belachelijk dat ik nog steeds 2 Kuifjes niet gelezen heb! Voor “Cokes in voorraad” zal dat geen problemen opleveren, maar het simplisme van “Kuifje in de Sovjet-Unie” heeft me altijd na enige pagina’s de moed doen opgeven. Een waarlijk heroïsch voornemen dus.
Voor de rest hebben mijn werkzaamheden bij Akim mijn interesse voor strips weer aanzienlijk doen stijgen. Enkele tussentijdse voornemens zullen dan ook zeker de revue passeren. Ik wens jullie, net als ik, een geweldig stripjaar toe.

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00