Herman Gerards: een leven vol stripboeken 3
6 juli 2018 11:45

Herman Gerards: een leven vol stripboeken 3

Nog 10 kavels. Herman begon zenuwachtig te worden. De hele week had hij zich voorbereid op dit belangrijke moment. Voorzichtig klemde hij zijn biednummer tussen zijn knieën. De veilingmeester mocht niet de indruk krijgen dat hij op een ander kavel bood. Zijn strategie was helder en duidelijk. Meteen een topbedrag bieden, zodat de omstanders zich terug zouden trekken. Met hem viel dit keer niet te spotten. Hij had alle lege flessen ingeleverd, zijn geheime spaarpot geleegd en zo het lieve sommetje van 130 euro bij elkaar gesprokkeld. Daar zou zelfs dat stuk verdriet van een Diederik van opkijken. Nog 5 kavels dan was het zover. Op het moment dat de veilingmeester ging praten, moest hij toeslaan. En nonchalant. De rest van de zaal mocht niet in de gaten krijgen dat hij verder geen cent te makken had. De veilingkosten bedroegen 19%, dus hij kon maximaal 109,20 euro bieden. Die 20 cent zou hij fooi geven. Een krenterige kerel was hij nooit geweest. Nog 1 kavel, hij kon de spanning amper nog verdragen. Als een strijdbijl klemde hij zijn biednummer in zijn vuist. Nummer 24, de geboortedatum van zijn tante Herma. Dat moest geluk brengen.

“En dan nu het volgende kavel. Een prachtige…..”
“109 euro,” viel Herman de veilingmeester in de rede. De adrenaline stroomde door zijn lichaam. Het ging lukken. Hij voelde het aan zijn gewrichten.
“109 euro eenmaal, 109 euro andermaal, niemand meer dan 109 euro? Kavel 317 gaat naar nummer 24 bij de pilaar.”

Mokkend zat Herman op zijn stripkamer. Hoe had hij zo stom kunnen zijn? Toen hij na de veiling thuiskwam, zaten Babs en haar broer Diederik in de kamer.
“Moest je niet naar de veiling van Korenbeurs?” had die flapdrol gevraagd.
“Ik heb er een prachtige Corgi Toys Batmobile op de kop getikt. Voor nog geen 100 euro. Hier kijk, hij zit nog in de originele doos.”
Herman wierp een jaloerse blik op het autootje. Hij kon wel door de grond zakken.
“En we hebben ons ook nog kapot gelachen,” ging Diederik verder.
“Vlak voor deze kavel bood iemand 109 euro op een opgezette spiegelkarper. Hoe idioot kun je zijn?”

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00