13 september 2019 00:15

Herman Gerards een leven vol stripboeken, deel 31

Voor de 12e keer reed de truck tegen Hermans schenen aan. “En alweer een doelpunt,” schreeuwde de jarige enthousiast.Herman keek hem woest aan en fantaseerde over een wasmachine zonder ontsnappingsmogelijkheid.

“Andre is erg blij met zijn verjaardagscadeau zo te zien,” grijnsde Diederik. Hij zette een doos op tafel en haalde er voorzichtig 2 oude beeldjes van Kuifje en Bobbie uit. 
“De beroemde Aldi-uitgave?” vroeg Herman ongeïnteresseerd.
“Luister eens beste man. Als je ergens geen verstand van hebt, is het verstandiger om te zwijgen.”
Herman wilde een snerende opmerking maken, maar de truck had een nieuw doelpunt gescoord. 
“Deze poppetjes zijn uit 1959,” ging Diederik verder. “Ik heb ze op een veiling gekocht voor het lieve bedrag van € 1500,-. Erg veel geld, maar dan heb je ook wat.”
Herman gaf geen antwoord en keek verlekkerd naar de schaal gebak die hem voorgehouden werd. Hij wilde net de appelbol pakken, toen de jarige begon te jengelen.
Zijn moeder kwam onmiddellijk aanlopen en maakte Herman duidelijk dat Andreetje altijd de eerste keus had. Het kind observeerde gedurende ruim een kwartier de schaal en nam de appelbol. Herman haalde zijn schouders op en pakte een tompouce. Hij zou zich niet laten kennen door dat stuk verdriet. Na 4 keer wisselen begon hij moordneigingen te krijgen. Elke keer als hij een keus had gemaakt uit het assortiment, schreeuwde de etter dat hij dat gebakje wilde hebben. Het ergste vond hij dat Babs en haar schoonzusje continu de kant van die flapdrol kozen. Hij keek op de klok en zuchtte, nog anderhalf uur. Einstein had gelijk, de tijd kon ook langzaam voorbij gaan.

Het was ijselijk stil in de kamer. De truck van Andreetje had de beelden van Diederik beschadigd. Ondanks protesten van zijn moeder, had Diederik hem met enkele corrigerende tikken naar boven gestuurd. Beschadigd was trouwens nog zwak uitgedrukt, want de hoofden konden er gegarandeerd niet meer op gelijmd worden. Babs pakte de afstandsbediening vast en keek hem indringend aan. Hij begreep de hint en stond op. Het was duidelijk dat ze hem door had.

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00