22 april 2020 00:15

Koningsdag

Aanstaande maandag is het Koningsdag. Als groot liefhebber van de vrijmarkten een dag om naar uit te kijken. Maar ja, wie had gedacht dat zoiets als COVID-19 er een stokje voor zou steken? Op internet las ik dat iemand het voorstel heeft gedaan om er woningsdag van te maken. We moeten dan met zijn allen op het balkon gaan zwaaien en onze kinderen presenteren hun vrijmarktkleedje via internet. Ik weet niet wie deze persoon is en hij zal ongetwijfeld goede bedoelingen hebben, maar het komt op zijn zachtst gezegd iets geforceerd over.

Bram Ibrahim

Echte Koningsdag betekent extreem vroeg opstaan en met een zaklamp beginnen te zoeken. 
De bedoeling is om zoveel mogelijk als eerste bij de goede verkoper uit te komen. De concurrentie is groot en die moet verslagen worden. Als je iemand tegenkomt wil je hem je vondst laten zien en niet andersom. Een aantal jaren geleden kwam ik een collega-verzamelaar tegen die me trots Bram Ibrahim van Marten Toonder liet zien. De ultieme Koningsdagnederlaag. Ik was wel langs dat kleedje gelopen, maar had niet de moeite genomen om onder in die bewuste doos te kijken. Een tragisch moment…, maar wel leuk! Het is een sport en dat de beste moge winnen. 

Blake en Mortimer

Welke schatten heb jij dan gevonden de afgelopen jaren, zal de aandachtige lezer vragen. Nou, bijvoorbeeld 2 Donald Ducks uit 1952, 10 filmstroken van Sjors en Sjimmie, Roodbaard deel 29, 30 en 31, een handpop van Paulus de Boskabouter, een bakelieten elpee van Blake en Mortimer, Kuifje en de blauwe sinaasappels, en dan praat ik nu alleen over stripgerelateerde zaken.

Evenementenstop

Neen het is super jammer dat zo’n prachtig evenement als de vrijmarkt dit jaar niet door kan gaan. Maar ja als we COVID-19 de baas willen worden, is het niet anders. Toch borrelt er diep van binnen een klein idee. De huidige evenementenstop duurt tot 1 september, 4 september is een vrijdag. Misschien toepasselijk om dan alsnog….Mij lijkt het wel wat.

 

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00