Agent 327 - Dossier 11 - De ogen van Wu Manchu

Dit artikel is mogelijk leverbaar
Dit item is (momenteel) niet leverbaar via onze distributeur. Aangezien we nog niet de tijd hebben gevonden om onze gehele voorraad op de site te koop te zetten, kan het zijn dat we het artikel toch kunnen leveren. Mocht u navraag willen doen naar dit artikel, schroom dan niet ons hierover een vraag te stellen.

Inhoud

Het verhaal begint met een documentaire zogenaamd over de werkzaamheden van de veiligheidsdienst, maar er wordt een verkeerd beeld geschetst. De Chef is tevreden, omdat de kijkers zo in slaap worden gesust en de aandacht van de echte werkzaamheden wordt afgeleid.

Rotterdam wordt nu echter opgeschrikt door nieuwe problemen. Nachtelijke wandelaars worden aangetroffen in overspannen toestand, en kunnen nog slechts één zin uitbrengen: "DE OGEN VAN WU MANCHU!!"
Agent 327 gaat op onderzoek uit en komt bij dhr Specerij (burgemeester van Rotterdam, opvolger van Andre van der Auw (parodie op Bram Peper)) om achter de plattegronden van de rioleringen en Katendrecht te komen. Dit om te achterhalen of er nog geheime gangen waren waaruit Wu Manchu heeft kunnen ontsnappen (zie De gesel van Rotterdam). Er wordt dan een aanslag gepleegd op Specerij, maar 327 weet dat te voorkomen. Vervolgens wordt Specerij voor dhr Baay (de baas van Sell) gebeld voor een afspraak. 327 besluit Specerij te volgen naar het chinese restaurant waar de afspraak is, maar beiden worden nog gevolgd door een ander persoon op een motor.

327 wordt niet binnengelaten, maar dringt toch binnen en merkt daar dat Specerij wordt "gehersenspoeld". 327 wordt wel gevangen genomen en naar de waterkant gebracht om met een blok om het been in het water te worden gegooid. Agent 327 wordt echter gered door het mysterieuze figuur die hem en Specerij al de hele nacht volgde.

De volgende dag volgt hij Specerij weer en dit keer naar katendrecht naar een cafe waar hij Specerij kwijtraakt (die is verdwenen in de WC). Via de geheime gang die daar is, komt 327 in ondergrondse vertrekken uit waar hij ontdekt van Wu Manchu helemaal niet dood is. Ook zijn mysterieuze redder ontdekt de ingang.

Agent 327 komt achter het plan van Wu Manchu, die de hele economie van Rotterdam en daarna van Nederland wil lam leggen door benzine onbruikbaar te maken. Uiteraard wordt 327 ontdekt en gevangen genomen. Ook zijn mysterieuze redder, die niemand minder blijkt te zijn dan Olga Lawina (die dus val in De gesel van Rotterdam heeft overleefd), wordt gevangen genomen. Toch weten Olga en 327 te ontsnappen, maar Wu Manchu heeft Rotterdam al lam gelegd en wil de macht in Nederland overnemen. Ze ontdekken dat Wu Manchu zich verschanst in de Euromast en ondernemen aktie om in daar in te breken.
Uiteindelijk lukt dat ook, maar Wu Manchu weet te ontsnappen. Omdat Olga goed geholpen heeft laat 327 haar "ontsnappen", ondanks dat ze nog voor Drie van de Acht werkt.

Overige productgegevens

Held/serie: Agent 327
Reeks/Deel: Agent 327 - Dossier 11
Uitgavereeks: Agent 327 - M uitgaven HC
ISBN: 9789022536629
Scenarist(en): Lodewijk, Martin
Tekenaar(s): Lodewijk, Martin
Genre(s): Humor, Spionage
Uitgever: Uitgeverij M

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00