Alex 9 - Het afgodsbeeld

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Het afgodsbeeld
Nieuw
Alex - Softcover
Softcover
€ 9,99

Inhoud

Op de Afrikaanse kust voor Barce, in Cyrenaica, heersten eeuwen lang alleen de wind, het zand en de zee. Op zekere dag voer een schip de kreek binnen. Mannen gingen aan wal en voeren later weer weg. Enige tijd daarna voer een hele vloot schepen de kreek binnen. De ankers werden uitgeworpen voor de kust, soldaten gingen aan land en zetten hun tenten op. Ze bouwden een vesting en het garnizoen werd uitgebreid. Later bouwden ze een dam, een haven en een hele stad.

In de nieuwe Romeinse nederzetting Apollonia heerst nu een koortsachtige drukte. Het moet een schitterende stad worden want de beroemde bouwmeester Aurelius Frollio heeft de vrije hand gekregen om een woonplaats te ontwerpen voor de veteranen van het derde legioen en hun gezinnen. Beeldhouwers en schilders zijn uit Griekenland gekomen. Handwerkslieden uit Sicilie en Spanje verrichten hun geniale arbeid en kooplieden uit Phoenicie stichten handelsposten. Die ochtend is een schip de haven binnengelopen. Enkele reizigers stappen aan land. Onder hen zien we Alex, Enak en Heraklion.

Overige productgegevens

Held/serie: Alex
Reeks/Deel: Alex 9
Taal: Nederlands
ISBN: 9789030330097
Scenarist(en): Martin, Jacques
Tekenaar(s): Martin, Jacques
Genre(s): Avontuur, Historisch
Uitgever: Casterman

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00