Apache Junction 1 - Boek 1

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Boek 1
Nieuw
Apache Junction 1
Hardcover
€ 17,95

Inhoud

Van Peter Nuyten, bekend als illustrator en inkter en een enkele keer als tekenaar voor Studio Jan Kruis, verscheen vorig jaar het afgeronde verhaal Auguria. Met Apache Junction werpt hij zich deze keer op het westerngenre. Het wordt opnieuw uitgegeven door Silvester. Het eerste deel van het tweeluik verschijnt deze zomer in hardcover en telt 72 pagina's. Na het tweeluik komt er normaal gezien nog één of eventueel meerdere albums waarin het befaamde indianenstamhoofd Geronimo in voorkomt. Elk album bevat aan het eind beknopte historische achtergrondinformatie.
De korte inhoud luidt als volgt: "Na de dood van Cochise blijven de Apachen voor onrust zorgen in Arizona. In de lente van 1875 ontsnapt de opstandige Chiricahua-Apache Zwarte Wolf samen met een groep krijgers het reservaat van San Carlos. Uit angst voor een nieuwe oorlog tegen de Apachen stuurt Fort Apache onmiddellijk koerier Roy Clinton naar het zuidelijker gelegen Fort Bowie om deze te waarschuwen. Onderweg vindt hij een uitgebrande wagen met het levenloze lichaam van een voor hem nog onbekende man. Na enige aarzeling besluit hij deze te begraven en vervolgt daarna zijn weg. Maar de plotselinge overval door een tweetal Apaches wordt hem bijna noodlottig. Zwaargewond en uitgeput bereikt hij met de hulp van een opgedoken hond de Bentley-farm. De mooie Ann Bentley en de twee kinderen Mary en John ontfermen zich over hem. Vanaf dat moment raakt de onfortuinlijke Clinton in een uiterst delicate kwestie verwikkeld."
Peter Nuyten voegt er nog het volgende aan toe: "Het verhaal is fictie maar de omstandigheden en het decor waarin het zich afspeelt, bevatten historische en geografische feiten. Het leuke van het werken aan een dergelijk verhaal is voor mij de combinatie van het idioom van het Wilde Westen, welke is als kind ingeprent heb gekregen en 'de waarheid' ervan... binnen de context van de historische achtergrond uiteraard."
Tussen de eerste twee delen van Apache Junction wil Nuyten nog wel een tweede deel van Auguria tekenen dat zich zal afspelen in een modderig en regenachtig Britannia in de periode toen er nog geen Muur van Hadrianus bestond, maar wel veel vijandig gezinde stammen. Wat de Batavan daarmee te maken hebben, wil Nuyten in zijn verhaal uitwerken.

Overige productgegevens

Held/serie: Apache Junction
Reeks/Deel: Apache Junction 1
Taal: Nederlands
ISBN: 9789058856685
Scenarist(en): Nuyten, Peter
Tekenaar(s): Nuyten, Peter
Genre(s): Western
Uitgever: Silvester Strips & Specialities

In deze reeks

1. Wolven in de schemering
2. Schaduwen in de wind
3. De onzichtbaren
4. Sierra Madre

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00