B. Carrot - Alle dagen ui

Dit artikel is mogelijk leverbaar
Dit item is (momenteel) niet leverbaar via onze distributeur. Aangezien we nog niet de tijd hebben gevonden om onze gehele voorraad op de site te koop te zetten, kan het zijn dat we het artikel toch kunnen leveren. Mocht u navraag willen doen naar dit artikel, schroom dan niet ons hierover een vraag te stellen.

Inhoud

Alle dagen ui is het waargebeurde verhaal van Saied, die na drie jaar van omzwervingen besluit asiel aan te vragen in Nederland en in detentiecentrum Schiphol belandt. Het vernederende gevangenisregime en de pesterijen van sommige bewakers, staan in schril contrast tot de hulp die Saied verwacht had te krijgen. Maar hij is niet het ene regime ontvlucht om zich een ander te laten welgevallen. Saied weet de huisregels te bemachtigen en elke keer als hij een onrechtmatigheid ontdekt dient hij een officiële klacht in. Dit tot grote ergernis van de staf.

Wie asiel aanvraagt op Schiphol wordt in een detentiecentrum geplaatst. Een eufemistische naam voor een gevangenis met beperkte faciliteiten, slechte medische zorg en minimaal contact met de buitenwereld. Men hoort binnen enkele weken uitsluitsel te krijgen, maar in de praktijk duurt het vaak tussen een half jaar en een jaar, soms zelfs langer. Misstanden waarop organisaties als Amnesty International, Stichting Vluchtelingenwerk, Stichting LOS en onlangs nog de Nationale Ombudsman de overheid openlijk hebben aangesproken.

Alle dagen ui biedt een uniek kijkje in de keuken van een instituut waar camera’s verboden zijn en publiciteit gemeden wordt.

Overige productgegevens

Held/serie: B. Carrot
Reeks/Deel: B. Carrot
Taal: Nederlands
ISBN: 9789492882080
Scenarist(en): Carrot, B.
Tekenaar(s): Carrot, B.
Genre(s): Literaire non-fictie
Uitgever: Soulfoodcomics

In deze reeks

Uitweg

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00