België gestript - België gestript

Dit artikel is mogelijk leverbaar
Dit item is (momenteel) niet leverbaar via onze distributeur. Aangezien we nog niet de tijd hebben gevonden om onze gehele voorraad op de site te koop te zetten, kan het zijn dat we het artikel toch kunnen leveren. Mocht u navraag willen doen naar dit artikel, schroom dan niet ons hierover een vraag te stellen.

Inhoud

Bijna 40 jaar na de overzichtsboeken Het beeldverhaal in Vlaanderen van Danny De Laet en Wordt vervolgd. Stripleksikon der Lage Landen van Kousemaker en Jan Smet waagde (strip)journalist Geert De Weyer zich aan een nieuw overzicht over de Belgische strip.

En het resultaat is verbluffend. Er valt dan ook veel te vertellen, want meer dan honderd jaar stripgeschiedenis leverde een groot aantal opmerkelijke, legendarische en beroemde stripverhalen, strippersonages en stripauteurs op. De Weyer koos niet voor een chronologische maar voor een thematische aanpak. Een terechte optie, want zo vermijdt hij lijstjes namen en houdt hij zijn teksten scherp op snee.

Het levert verrassende hoofdstukken met nieuwe informatie op, bijvoorbeeld over censuur, de emancipatie van de vrouw en racisme in de strip. Maar ook als hij het bijvoorbeeld over wat "gewonere" thema’s heeft, zoals de geschiedenislessen van oom Wim, blijft hij boeien. Kortom, een onmisbaar en prestigieus boek uitgegeven door Blloan!

Overige productgegevens

Held/serie: België gestript
Reeks/Deel: België gestript
ISBN: 9789462102026
Scenarist(en): Weyer, Geert de
Tekenaar(s): Diverse tekenaars
Uitgever: Dragonetti

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00