Ben hur 4 - Golgotha

Beschikbare uitgaven

Golgotha
Nieuw
Ben hur 4
Softcover
€ 8,99
Golgotha
Nieuw
Ben hur 4
Hardcover
Verkocht

Inhoud

In het jaar 27, onder de regering van de keizers, strekte het Romeinse rijk zich uit tot de grensgebieden van het Midden-Oosten, om zo de Mare Nostrum in zijn geheel te omsluiten. Om de strategische routes die door Jeruzalem liepen beter te controleren, maakte Tiberius van Judea, tot dan toe een simpele kolonie, een Romeinse provincie, met aan het hoofd een procurator. De greep van de legioenen, de wetten en de Romeinse belastingen drukten op de bevolking. De joodse opstand broeide, aangesterkt door de zwakte en schijnheiligheid van de marionettenkoning Herodes Antipas.

Ben Hur denkt dat zijn wraak gestild is door het winnen van de wagenrennen. Hij heeft de man verslagen die van zijn leven een nachtmerrie had gemaakt : Messala. Voor hij sterft vertelt de tribuun hem echter dat zijn moeder en zuster nog leven, maar ongeneeslijk ziek zijn…
Terug in Jeruzalem gaat Ben Hur de twee vrouwen zoeken in de vallei der melaatsen. Verblind door verdriet blijven de wraakgevoelens opwellen en kan hij geen vergiffenis schenken noch vrede vinden in de armen van zijn geliefde Esther.
Zij smeekt hem te luisteren naar de woorden van de man uit Nazareth, naar diegene van wie gezegd wordt dat hij de Messias is en die dreigt gekruisigd te worden…

Overige productgegevens

Held/serie: Ben Hur
Reeks/Deel: Ben hur 4
Scenarist(en): Mitton, Jean-Yves
Tekenaar(s): Mitton, Jean-Yves
Genre(s): Geschiedenis

In deze reeks

1. Messala
2. Quintus Arrius
3. Sjeik Ilderim

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00