Berlijnse Trilogie 1 - Een Berlijnse kwestie

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Een Berlijnse kwestie
Nieuw
Berlijnse Trilogie 1
Hardcover
€ 29,95

Inhoud

Deel 1 van de verstripping van de detectiveromans van Philip Kerr, wiens werk in zesendertig talen is vertaald. Berlijnse Trilogie bevat de eerste drie boeken over Bernie Gunther, een van de meest geroemde fictieve privédetectives ter wereld: Een Berlijnse Kwestie, Het Handwerk van de Beul en Een Duits Requiem.

Een Berlijnse Kwestie, het eerste deel van de Berlijnse Trilogie, schetst een realistisch en angstaanjagend beeld van het dagelijks leven van de Duitse bevolking gedurende het IIIe Reich. Bernie Gunther is in het Berlijn van Hitler wat Philip Marlowe was in het Californië rond 1940: cynisch, dwars, opstandig en toch, of juist daardoor, sympathiek.

Berlijn 1936: Bernie Gunther, voormalig commissaris van de Berlijnse politie is privé-detective geworden. Hij is gespecialiseerd in het vinden van vermiste personen. Iets wat steeds vaker voorkomt sinds de nationaalsocialisten aan de macht zijn gekomen. Terwijl nazi-Duitsland de straten oppoetst vanwege de aanstaande Olympische Spelen, vraagt een rijke industrieel, Hermann Six, hem de moord op zijn dochter Grete en haar man Paul, een fanate nazi, te onderzoeken.
Six vraagt hem zich ook te verdiepen in het lot van een diamanten collier dat een fortuin waard is en uit hun brandkast is ontvreemd.

Tijdens zijn onderzoek komt Gunther in contact met de Gestapo, met Göbels, met de corrupte politie, en met de Berlijnse maffia.

Overige productgegevens

Held/serie: Berlijnse Trilogie
Reeks/Deel: Berlijnse Trilogie 1
Taal: Nederlands
ISBN: 9789493166677
Scenarist(en): Boisserie, Pierre , Kerr, Philip
Tekenaar(s): Warzala, Francois
Genre(s): Detective, Oorlog
Uitgever: Scratch

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00