Birkenau - Vaarwel Birkenau

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Vaarwel Birkenau
Nieuw
Birkenau
Hardcover
€ 25,99

Inhoud

In april 1944 wordt Ginette Kolinka gedeporteerd naar Auschwitz II-Birkenau. Ze is amper negentien jaar. Vijftig jaar lang praat ze niet over die periode, tot ze instemt met een reportage voor de Shoah Foundation van Steven Spielberg. Tot haar grote verrassing komen de verdrongen herinneringen weer naar boven. In oktober 2020 nodigt ze Victor Matet en Jean-David Morvan uit voor een van haar groepsreizen naar Polen. Na die reis besluit ze nooit meer terug te gaan. In dit aangrijpende album vertelt Ginette Kolinka over haar eerste en haar laatste bezoek aan ‘het grootste kerkhof ter wereld’, op haar kenmerkende manier: krachtig, hoopvol en humoristisch."

Co-scenarist Jean-David Morvan verdiepte zich eerder in de herinneringen van overlevenden van de Tweede Wereldoorlog in de reeksen Madeleine, Verzetsstrijdster en Irena. Vaarwel Birkenau is getekend door drie tekenaars: Cesc, Efa (Degas, Django, Monet) en Roger Sole.

Overige productgegevens

Held/serie: Birkenau
Reeks/Deel: Birkenau
Taal: Nederlands
ISBN: 9789002281648
Scenarist(en): Kolinka, Ginette , Morvan, Jean-David
Tekenaar(s): Cesc , Efa (Ricard Fernandez) , Sole, Roger
Genre(s): (auto)biografie, Drama, Oorlog
Uitgever: Standaard Uitgeverij

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00