Black Squaw 1 - Night Hawk

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Night Hawk
Nieuw
Black Squaw 1
Softcover
€ 9,99

Inhoud

De jaren 1920. Verenigde Staten, tijdens de drooglegging. Bessie Coleman, een meisje met Cherokee en Afro-Amerikaanse roots, droomt al van kindsbeen af van vliegen. Haar als arme zwarte vrouw kun je de piloten school vergeten, en al helemaal in het Amerika van de Segregatie en de Ku Klux Klan. Maar Bessie is vastbesloten en besluit haar talent te gebruiken om naam te maken in de wereld van de georganiseerde misdaad onder de hoede van AI Capone.

Scarface is op zoek naar een piloot met lef om de verbinding met Saint-Pierre en Idiquelon te onderhouden. Dat Franse grondgebied voor de Canadese kust is de spil geworden van de alcoholsmokkel. De missies worden steeds gevaarlijker en Bessie moet uitkijken voor de geweren van de kustwacht en de stroppen van de sinistere kappendragers van de KKK.

De makers van Berentand schilderen het buitengewone Ieven van Bessie Coleman, de eerste zwarte pilote uit de geschiedenis. Aan de hand van haar wapenfeiten, met flashbacks naar haar kindertijd in het indianenreservaat van haar vader. Haar gedrevenheid om zelfs de moeilijkste obstakels te overwinnen maken van haar een universeel model van emancipatie en van de strijd tegen rassendiscriminatie.

Overige productgegevens

Held/serie: Black Squaw
Reeks/Deel: Black Squaw 1
ISBN: 9789031438259
Scenarist(en): Yann (Yannick le Pennetier)
Tekenaar(s): Henriet, Alain
Genre(s): Avontuur, Biografie
Uitgever: Dupuis

Ook beschikbaar

Night Hawk
Nieuw
Black Squaw 1
Hardcover
€ 17,99

In deze reeks

Black Squaw - integraal
2. Scarface
3. Le Crotoy
4. Secret Six

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00