Blake en Mortimer - De laatste Farao

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De laatste Farao
Nieuw
Blake en Mortimer
Hc+stofomslag
€ 44,99

Uitgave omschrijving

Van deze uitgave zijn 1600 genummerde exemplaren gemaakt. Enkel met ex libris is deze uitgave compleet. Ze geeft de lezer een exclusieve inkijk in de eerste versie van de zwart-witplaten van Francois Schuiten, nog voor de aanpassingen die werden aangebracht bij het inkleuren.

Inhoud

Van Horus, blijf! De herinnering aan de Grote Piramide achtervolgt Mortimer opnieuw. Zijn nachtmerries beginnen de dag dat hij vreemde straling bestudeert die ontsnapt uit het Gerechtsgebouw van Brussel: een krachtig magnetisch veld veroorzaakt aurora borealis, storingen in elektronische circuits en vreselijke nachtmerries onder degenen die eraan zijn blootgesteld. De stad wordt onmiddellijk geëvacueerd door het leger en omringd door een hoge muur. Mortimer woonde sindsdien in een sombere verblijf in Londen, en Blake is gepromoveerd in de rangen van het leger, waar hij belangrijke posities bekleedt. Na verloop van tijd worden de twee vrienden van gisteren nauwelijks meer gezien. Tot de dag dat Blake naar Mortimer komt.

In de verboden zone, ondanks de opsluiting van het gebouw in een kooi van Faraday, hervatte de straling plotseling en dreigde de inhoud van alle computers op aarde, inclusief de gegevens van de banken en de beurs, te verdwijnen. Om de straling te overwinnen, heeft het leger een plan ontworpen dat de toekomst van de wereld in gevaar brengt. Ondanks hun oude ruzies, ondanks Blake en Mortimer, zal het een kwestie van opnieuw beginnen op het avontuur, in de richting van een verlaten Brussel om opnieuw te proberen de wereld te redden. En beseffen dat de verboden zone niet zo is verlaten als dat. Wat ze daar vinden is verbonden met hun verleden avontuur, dat wat hen in hun jeugd had geleid, naar de mysteries van de Grote Piramide.

In De Laatste Farao wilden de Belgen François Schuiten, Jaco Van Dormael, Thomas Gunzig en Laurent Durieux een eerbetoon brengen aan het werk van Edgar P. Jacobs, waar hun respectieve talenten zich vermengen en het grootste respect voor de originele reeks. Een trouw album, maar tegelijkertijd heel persoonlijk, dat zijn bronnen in het hart van de avonturen van Blake en Mortimer haalt.

Overige productgegevens

Held/serie: Blake en Mortimer
Reeks/Deel: Blake en Mortimer
Taal: Nederlands
ISBN: 9789462107120
Scenarist(en): Dormael, Jaco van , Gunzig, Thomas
Tekenaar(s): Schuiten, François
Genre(s): Avontuur
Uitgever: Blloan

Ook beschikbaar

De laatste Farao
Nieuw
Blake en Mortimer
Softcover
€ 13,99
De laatste Farao
Nieuw
Blake en Mortimer
Hc (oblong), Eerste druk (2019)
€ 65,00

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00