Blake en Mortimer - Franstalig - Le Secret de L'espadon - Tome 1 - Une Histoire du Journal TinTin

Dit artikel is mogelijk leverbaar
Dit item is (momenteel) niet leverbaar via onze distributeur. Aangezien we nog niet de tijd hebben gevonden om onze gehele voorraad op de site te koop te zetten, kan het zijn dat we het artikel toch kunnen leveren. Mocht u navraag willen doen naar dit artikel, schroom dan niet ons hierover een vraag te stellen.

Uitgave omschrijving

Oplage 6000 exemplaren. Met dossier bestaande uit vele ongepubliceerde documenten.

Inhoud

Op 26 september 1946 ontdekten lezers van Kuifje de allereerste pagina van Secret de l'Espadon. Vijfenzeventig jaar later maakt het deel uit van de stripgeschiedenis. Inderdaad, net als de eerste achttien platen van dit inaugurele avontuur, is het grotendeels herwerkt door Edgar P. Jacobs voor een release als album.
Verschillende kaders zijn hertekend, terwijl andere louter en alleen zijn geschrapt, waardoor de auteur gedwongen is een nieuwe compositie te ontwikkelen. De teksten van de tekstballonnen zijn herschreven. De lijn is verfijnd en wint aan precisie en leesbaarheid. Jacobs ging daarom over tot een volledige herbewerking van deze eerste pagina's, die ook in het album tot zeventien zullen worden teruggebracht. Hij voegde ook een inleiding toe die niet in Kuifje was.

De nieuwe editie van Secret de l'Espadon neemt alle borden op die oorspronkelijk in de krant Kuifje waren gepubliceerd. Ze zijn gescand uit de originele nummers van het weekblad, wat het mogelijk maakt om hun originele kleuren te herontdekken.

Overige productgegevens

Held/serie: Blake en Mortimer
Reeks/Deel: Blake en Mortimer - Franstalig
Taal: Frans
ISBN: 9782870972984
Scenarist(en): Jacobs, Edgar-Pierre
Tekenaar(s): Jacobs, Edgar-Pierre
Genre(s): Avontuur
Uitgever: Blake en Mortimer SA

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00