Geheim van Marten Toonder, het - Het geheim van Marten Toonder

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Het geheim van Marten Toonder
Nieuw
Geheim van Marten Toonder, het
Luxe+Cliché, Eerste druk (2019)
€ 300,00

Uitgave omschrijving

Certificaat en cliché wijken af van afbeelding op de site.
 

Inhoud

Het geheim van Marten Toonder is een co-productie van Uitgeverij JEA en Uitgeverij De Bezige Bij. Het boek is vervaardigd in een eenmalige oplage van 1500 exemplaren en vormt het hart van de gelijknamige luxe cassette. waarin eveneens een uniek cliché van een Bommelverhaal met bijbehorend echtheidscertificaat is opgenomen, alsmede een dvd van de AVRO-documentaire Als je begrijpt wat ik bedoel, een portret van tekenaar-schrijver Marten Toonder uit 1963.

Het boek, uitgebracht op het grote formaat van 25 x 36 cm, omvat 416 pagina’s en zit barstensvol mooi beeldmateriaal. Daarbij ligt de nadruk op origineel werk: originele tekeningen van Toonder uit het Toonderarchief in het Literatuurmuseum, maar ook uit de collecties van andere instellingen en verzamelaars. Daar is ook veel materiaal bij dat nog niet eerder is gepubliceerd, of dat nog niet eerder op zo’n groot formaat en in een dergelijke drukkwaliteit is verschenen.

Onderwerp van het boek is het gehele oeuvre van Marten Toonder. Daarbij komen de ontwikkeling binnen dat oeuvre aan bod, de invloeden van andere kunstenaars erop en de veelzijdigheid ervan. Een belangrijk deel van het boek is gewijd Toonders voornaamste werk: de Bommelstrip. Daar worden veel originele tekeningen en tekenstroken van getoond.

 

Overige productgegevens

Held/serie: Bommel en Tom Poes
Reeks/Deel: Geheim van Marten Toonder, het
Verschijningsdatum: Week 45, november 2019
ISBN: 9789403167404
Scenarist(en): Hazeu, Wim , Toonder, Marten
Tekenaar(s): Toonder, Marten
Uitgever: Uitgeverij JEA | De Bezige Bij

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00