Bommel en Tom Poes - Diversen - Tom Poes en de laarzenreuzen

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Tom Poes en de laarzenreuzen
Nieuw
Bommel en Tom Poes - Diversen
Hc+linnen rug
€ 24,99

Uitgave omschrijving

Een heer van stand, zo zag Marten Toonder zich zelf graag. Hij vergeleek zichzelf dikwijls met zijn creatie, Ollie B. Bommel, ook een heer. Toonder werd beroemd met zijn Tom Poes en Olie B. Bommel-strips die in talloze kranten in binnen- en buitenland verschenen. Met zijn Toonder studio’s drukte hij een enorm stempel op de Nederlandse stripwereld. Als geen ander wist hij hoe je een spannend verhaal moest vertellen.
Veel minder bekend dan zijn Bommelstrips zijn de prentenboeken van Marten Toonder. In de late jaren veertig, de beginjaren van zijn strip, verscheen een aantal kinderboeken met prachtige illustraties. Tom Poes en de Laarzenreuzen uit 1947 is een bewerking van het allereerste Tom Poesverhaal dat onder de naam Tom Poes en de blauwe aarde in 1941 in dagblad De Telegraaf verscheen.
In nauwe samenwerking met de Toonder Compagnie publiceert Just Publishers, ruim 70 jaar na de eerste verschijning, een herdruk van Tom Poes en de Laarzenreuzen. Gebonden en met linnen kaft. Bovendien worden als extra een reeks kleurenillustraties toegevoegd.
Marten Toonder (1912 – 2005) is Nederlands bekendste stripauteur. Zijn boeken zijn bestsellers. Veel van de zegswijzen uit zijn Bommel-verhalen zijn mettertijd deel geworden van de Nederlandse taal.
(Fragment) 'Punt uit! – zei Heer Bommel. – dat is een raar verhaal, Tom Poes! Zou het werkelijk gebeurd zijn? Dat moet haast wel, want dit is een boek met Ware Geschiedenissen…Tja…eh…hm! En wat nu Tom Poes? Wat bedoelde je eigenlijk?’

Overige productgegevens

Held/serie: Bommel en Tom Poes
Reeks/Deel: Bommel en Tom Poes - Diversen
Taal: Nederlands
ISBN: 9789089758040
Scenarist(en): Toonder, Marten
Tekenaar(s): Toonder, Marten
Uitgever: Hanzeboek

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00