Bouvaert - Bouvaert: Elegie voor een ezel

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Bouvaert: Elegie voor een ezel
Nieuw
Bouvaert
Hardcover
€ 26,95

Inhoud

De Antwerpse Gouden Eeuw, meesterlijk uitgebeeld aan de hand van het leven van de fictieve Barokschilder Jan Bouvaert. Losjes geïnspireerd door het artistieke leven en de omzwervingen van grootmeester Rubens.

Bouvaert Jan (1577-1640), Vlaamse barokschilder. Hij bestudeerde de oude en de nieuwe meesters in Italië en verwerkte die invloeden tot een heel eigen synthese. Mede dankzij deze hoogstpersoonlijke stijl, dramatisch, sensueel en erudiet in zijn verwijzingen naar zowel de klassieke als de christelijke traditie, wist hij zich vanuit zijn atelier te Antwerpen op te werken tot één van de meest toonaangevende schilders van zijn tijd.

In deze fictieve biografie beschrijft Simon Spruyt op zijn eigen, artistieke, literatuur- en kunstminnende manier het leven van een (verzonnen) toonaangevende kunstschilder tijdens de Antwerpse Gouden Eeuw van de Barok. Het resultaat is een nieuw grafisch hoogtepunt in Spruyts werk, een bitterzoet portret van een man die zich meer dan eens stoot aan dezelfde steen.

Overige productgegevens

Held/serie: Bouvaert
Reeks/Deel: Bouvaert
Taal: Nederlands
ISBN: 9789462106383
Scenarist(en): Spruyt, Simon
Tekenaar(s): Spruyt, Simon
Genre(s): Geschiedenis
Uitgever: Blloan

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00