Buizerd, de 1 - Schattenjacht

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Schattenjacht
Nieuw
Buizerd, de 1
Hardcover
€ 19,99

Inhoud

Tweeluik, gebaseerd op het leven van de werkelijke Franse piraat Olivier Levasseur (1695-1730), bijgenaamd De Buizerd.

Tussen mythe en werkelijkheid, wie heeft er nooit van gedroomd een piratenschat te vinden? In 1714 liep de Spaanse Successieoorlog ten einde en leek een periode van vrede voor de deur te staan. Veel teleurgestelde kapers zaten plotseling zonder werk, waaronder Olivier Levasseur. Hij werd geboren in Calais aan het einde van de zeventiende eeuw en kwam uit een familie die tot de bourgeoisie behoorde. Levasseur had echter grote ambities die hij niet onder stoelen of banken stak. Zo wilde hij tot de top van het leger behoren, maar omdat hij geen adellijke titel had, kon hij daar alleen maar van dromen.
Over zijn tijd als kaper is maar weinig geweten, maar na het vredesakkoord keerde hij terug naar de haven en begon hij zijn avonturen als piraat. In april 1721 schreef de piraat met de bijnaam De Buizerd door een mengeling van durf en geluk geschiedenis. Hij nam met onthutsend gemak de Nossa Senhora do Cabo, een Portugees schip waarop tien jaar aan schatten van de Portugese onderkoning van Oost-Indië lag, in beslag!

Het avontuur eindigde helaas slecht voor de piraat: in de zomer van 1730 werd Levasseur gearresteerd en naar het schavot gebracht.

Overige productgegevens

Held/serie: Buizerd, de
Reeks/Deel: Buizerd, de 1
Taal: Nederlands
ISBN: 9789462108837
Scenarist(en): Delitte, Jean-Yves
Tekenaar(s): Delitte, Jean-Yves
Genre(s): Avontuur, Geschiedenis
Uitgever: Standaard Uitgeverij

In deze reeks

2. Voor de Eeuwigheid

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00