Cambridge Five, de Pakket - Cambridge Five 1 & Kozakken van Hitler 1

Dit artikel is mogelijk leverbaar
Dit item is (momenteel) niet leverbaar via onze distributeur. Aangezien we nog niet de tijd hebben gevonden om onze gehele voorraad op de site te koop te zetten, kan het zijn dat we het artikel toch kunnen leveren. Mocht u navraag willen doen naar dit artikel, schroom dan niet ons hierover een vraag te stellen.

Inhoud

Cambridge 5:
Het verhaal van de vijf Britse spionnen die voor de Sovjet-Unie werkten.

Begin 1980. Youri verblijft voor enkele dagen op het Aston Manor-landgoed en ziet er een paar van de hoofdrolspelers uit De Kozakken van Hitler terug. Youri weet dat hij ernstig ziek is en binnenkort zal sterven. Ondanks zijn belofte aan Edward om Nicolas de ware toedracht rond de uitlevering van de Kozakken van Hitler aan de Russen voor altijd te verzwijgen, wil hij het verhaal toch opbiechten aan Nicolas' nakomelingen John en Kolia zodat zij tenminste de waarheid kennen. Op voorwaarde dat ze niets aan Nicolas en Macha doorvertellen, geeft hij hen één aanknopingspunt: de naam Anthony Blunt. Kolia en John gaan op zoek naar dit laatste nog in leven zijnde lid van de Vijf van Cambridge. Het boekje dat hij opendoet legt heel wat spionagebanden bloot.

Geïnspireerd op waargebeurde feiten. Het verhaal van de vijf Britse spionnen die voor de Sovjet-Unie werkten! De meest ongelooflijke spionagezaak van de twintigste eeuw. Van de auteurs van de Kozakken van Hitler.

Kozakken van Hitler:
Tweeluik over het overlopen van een gedeelte van de Sovjettroepen naar Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Gebaseerd op historische feiten.

Het is 1945. Terwijl het definitieve einde van WOII nadert, worden twee jonge Britse officieren overgeplaatst naar een Oostenrijks kamp waar soldaten van de Wehrmacht vastzitten. Tot hun grote verbazing ontdekken ze echter dat hier geen Duitse gevangenen zijn, wel Russen. En dan ook nog eens Kozakken die vanwege de vervolgingen bij de oprichting van de Sovjet-staat in de armen van Hitler werden gedreven. Nicolas McDonald is net als zijn collega in eerste instantie geschokt door de keuze die deze mannen maakten. Landverraders zijn het! Maar zijn oordeel vertroebelt wanneer hij valt voor de mooie Macha, de charmante kleindochter van een Kozakkengeneraal.

Overige productgegevens

Held/serie: Cambridge Five, de, Kozakken van Hitler, de
Reeks/Deel: Cambridge Five, de Pakket
Scenarist(en): Lemaire, Valérie
Tekenaar(s): Neuray, Olivier
Uitgever: Casterman

In deze reeks

1. Trinity
2. 54 broadway
3. De vijvers van de patriarch

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00