Châteaux Bordeaux 3 - De Amateur

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De Amateur
Nieuw
Châteaux Bordeaux 3
Hardcover
€ 19,95

Inhoud

Niets loopt nog zoals het moet op Chateau Chêne Courbe. De laatste oogst werd gesabotteerd. Het personeel neemt ontslag. Alexandra’s droom om het domein en zijn naam in ere te herstellen komt maar niet van grond. Het begin van een rijkelijk gevuld derde deel in deze saga.

Men heeft brandstof gevonden in de cuves van Chateau. De laatste oogst is verloren. De verzekering zal weliswaar een deel van het verlies vergoeden, maar het is toch de zoveelste harde klap die Alexandra te verwerken krijgt. Bovendien dienen ook de andere werknemers van het domein voorgegaan door meneer Labarre hun ontslag in.

Radeloos door al deze tegenslagen zoekt Alexandra troost in het lezen van de memoires van haar vader. Zo komt ze te weten dat een voorouder, nl Anselme Baudincourt ook veel tegenslagen heeft gekend. Verscheidene oogsten gingen destijds grotendeels verloren aan allerlei plantenziektes. Gelukkig werd een klein perceel op het Chartreuse eiland gevrijwaard waardoor Anselme niet genoodzaakt werd om het domein te verkopen.

Het lezen van deze verhalen geeft Alexandra terug een sprankel hoop. De analyse van de oude flessen die ze gevonden hebben op het eiland heeft een onverwacht resultaat. Een oude druivenras, de vitis biturca, een voorouder van de Cabernets , zou wel eens de sleutel kunnen zijn van een toekomstig succes.

Overige productgegevens

Held/serie: Châteaux Bordeaux
Reeks/Deel: Châteaux Bordeaux 3
Taal: Nederlands
ISBN: 9789491366710
Scenarist(en): Corbeyran, Eric
Tekenaar(s): Espé (Sébastien Portet)
Genre(s): Roman
Uitgever: INdruk

Ook beschikbaar

De Amateur
Nieuw
Châteaux Bordeaux 3
Hardcover, Eerste druk (2013)
€ 20,95

In deze reeks

1. Het domein
2. De Oenoloog
4. De Millesimes
5. Het klassement
6. De makelaar
7. De oogst
8. De handelaar
9. De primeur
10. De groep
11. De kuiper

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00