Dakota 1 - Deel 1

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Deel 1
Nieuw
Dakota 1
Hardcover
€ 15,95

Inhoud

Negen jaar nadat Philippe Adamov en Jean Dufaux het laatste deel van De Rode Keizerin bij Glénat publiceerden, verschijnt bij diezelfde uitgeverij het eerste deel van hun gloednieuwe samenwerking Dakota. In deze reeks bestaat de bevolking grosso modo uit twee soorten: zij die het allemaal hebben, mooi zijn en eeuwig jong lijken, en zij die het integendeel minder voor de wind hebben. Op een dag heeft Gordon Ox zin in risotto in een exclusief restaurant dat voor zijn soort is verboden. Hij dringt binnen en waagt het ondenkbare: hij hoest! Daarmee introduceert hij binnen de gemeenschap van rijkaards een ziekte die men uitgeroeid waande. En dat zou een nefast gevolg kunnen hebben op hun superkrachten. Paniek breekt los en Gordon moet vluchten. De jonge en koele speciale agente Dakota zet de achtervolging in. Volgens de info van Glénat houdt Dufaux ons met deze knipoog naar superheldenstrips een spiegel voor over de hedendaagse maatschappij.

Korte inhoud:
Op een vrijdagavond voelt Gordon Ox een onweerstaanbaar verlangen om een heerlijke risotto te gaan eten in een restaurant dat verboden is voor mensen in zijn toestand, de `collapsen¿. Hij wordt aanvankelijk scheef aangekeken, omdat hij onvolmaakt is in een omgeving van louter mooie, jonge en onberispelijke mensen. Het lukt hem zich onzichtbaar te maken, maar als hij zijn bord bijna leeg heeft, doet hij iets onvoorstelbaars: Gordon Ox hoest. In de kringen waarin hij is binnendrongen, beschikt iedereen uiteraard over superkrachten en is ziekte al sinds lang uitgebannen! Er breekt paniek uit en Ox is gedwongen te vluchten. Er wordt een speciale agent achter hem aan gestuurd: de mooie en kille Dakota...
Een wereld waarin sommigen over de middelen beschikken om langer te leven en gezonder en mooier te zijn dan de rest van de bevolking, en waarin de kloof tussen beide groepen steeds groter wordt ... komt die u bekend voor?
In deze nieuwe reeks, geïnspireerd op de wereld van de superheldencomics, houden Dufaux en Adamov ons een ironische en afstandelijke spiegel van onze eigen samenleving voor...
Wees een superheld, want anders...

Overige productgegevens

Held/serie: Dakota
Reeks/Deel: Dakota 1
ISBN: 9789069698243
Scenarist(en): Dufaux, Jean
Tekenaar(s): Adamov, Philippe
Genre(s): Thriller
Uitgever: Glénat

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00