David Small - Sprakeloos - Herinneringen

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Sprakeloos - Herinneringen
Nieuw
David Small
Softcover
€ 19,95

Inhoud

Hartverscheurende graphic novel over een liefdeloos opgevoed jongetje dat als gevolg van een noodlottige operatie zonder stem moet opgroeien

David Small groeit op in een gezin waarin iedereen een eigen taal spreekt: zijn moeder zucht voortdurend en slaat de keukenkastjes hard dicht, zijn oudste broer drumt, zijn vader slaat op een boksbal. Onuitgesproken geweld vormt een belangrijk deel in de opvoeding van de jonge David. In Sprakeloos vertelt hij op aangrijpende wijze over hoe de terreur in huis met de jaren alleen maar toeneemt. Zelfs zijn oma, een tragische vrouw die religie en noodlot op hardhandige wijze met elkaar verknoopt, verspilt geen overbodige liefde aan de jongen.
Het is haast ondraaglijk om toe te moeten zien hoe wreed mensen – ouders en kinderen in dit geval – met elkaar omgaan, wat een kind moet doorstaan: als Small tien jaar is, groeit er een cyste in zijn nek, maar zijn ouders zijn te gepreoccupeerd met zichzelf om er aandacht aan te besteden, hoewel vrienden van de familie hen smeken ernaar te laten kijken. Pas op zijn veertiende ondergaat David een operatie en blijkt het om een kankergezwel te gaan. Een tweede, zware operatie laat hem zonder stem en ook fysiek gehandicapt achter.
Onsentimenteel en onbarmhartig wordt het verhaal kaler en kaler, de pagina’s leger en leger. Er valt niets meer te zeggen omdat David niets meer zeggen kán.
De intensiteit van deze graphic novel is vergelijkbaar met een innerlijke schreeuw, de evocatie van een universele nachtmerrie die zelfs overdag niet verdwijnt...

Lees dit boek, huil en zie hoe een ware kunstenaar zijn verdriet en pijn omzet in de ultieme wraak: kunst.

Overige productgegevens

Held/serie: David Small
Reeks/Deel: David Small
ISBN: 9789048808656
Scenarist(en): Small, David
Tekenaar(s): Small, David
Genre(s): Drama
Uitgever: LEBOWSKI

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00