Deentjes, de - De Deentjes

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De Deentjes
Nieuw
Deentjes, de
Softcover
€ 9,95

Inhoud

Stel je toch eens voor, dat er opeens blonde kindertjes geboren worden bij van oorsprong Arabische, Aziatische en Afrikaanse ouders, hoe zouden die ouders, de bevolking, de politiek en de regering daarop reageren? Hoe zouden wij reageren?!

Onwaarschijnlijk? Toch is dat precies wat er gebeurt, als de Jordaanse immigrante Sorraya in Kopenhagen bevalt van een blond kindje met blauwe ogen. Ze wordt uiteraard meteen beschuldigd van overspel, maar een DNA-test bewijst dat daar geen sprake van is. In hetzelfde ziekenhuis bevalt de Deense Kirsten ook van een kindje dat er Scandinavisch uitziend, terwijl de vader toch een Mauritaniër is. Het verschijnsel grijpt om zich heen en breidt zich uit over heel Europa. Overal worden ineens ‘Deentjes’ geboren, zoals de kinderen al snel worden genoemd. Een jonge onderzoeker denkt dat het een kwestie van mutaties in het DNA is en gaat op onderzoek uit…

Auteur Clarke, die dit verhaal zowel schrijft als tekent, heeft al een lange carrière op stripgebied. Als neef van Pierre Seron (Minimensjes) begon hij zijn loopbaan bij het blad Robbedoes, waar hij vele jaren de reeks Melusine tekent, op tekst van Gilson. Daarnaast tekent hij ook veel one-shots en korte reeksen op tekst van zichzelf of anderen, en schrijft ook scenario’s voor reeksen van collega’s. 

Overige productgegevens

Held/serie: Deentjes, de
Reeks/Deel: Deentjes, de
ISBN: 9789034308009
Scenarist(en): Clarke (Frédéric Simon)
Tekenaar(s): Clarke (Frédéric Simon)
Genre(s): Thriller
Uitgever: Arboris

Ook beschikbaar

De Deentjes
Nieuw
Deentjes, de
Hardcover
€ 19,95

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00