Dode monnik, de 1 - Het vervloekte manuscript

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Het vervloekte manuscript
Nieuw
Dode monnik, de 1
Hardcover
€ 22,50

Inhoud

Zwijgen is goud.

Stolin is een zestienjarige jongen die door zijn ouders wordt geplaatst in het klooster van Nariamar. In die afgesloten plek, waar stilte heilig is, wordt de mond van broeders dichtgenaaid. Ze vullen hun tijd met het kopiëren van heilige geschriften. Stolin heeft het moeilijk met de regels.
Wanneer hij het profane boek van Ernao Piranesi vindt, smokkelt hij het mee om het in stilte te lezen in zijn kamertje. De memoires van de dode monnik beginnen vijftig jaar eerder, in de tijd waarin baron Ytrium, na een bloedige veldslag tegen ketters, de overlevenden besluit op te sluiten in de kerkers van het klooster waar Ernao intendant is.
Een van de gevangenen wordt onderwerp van een debat dat al snel escaleert. Voor de ene heet hij Ciimon Bracchio en is hij een simpele van geest, die per vergissing is opgesloten, voor anderen gaat het om de beruchte Darst Vostri, charismatische en waanzinnige leider van de ketters.

Wie gaat er toch schuil achter deze vreemde figuur die voor zoveel controverse zorgt? En welk van beide partijen krijgt er uiteindelijk gelijk?

Overige productgegevens

Held/serie: Dode monnik, de
Reeks/Deel: Dode monnik, de 1
Taal: Nederlands
ISBN: 9789463945011
Scenarist(en): Morvan, Jean-David
Tekenaar(s): Scietronc (Richard Yen)
Genre(s): Drama
Uitgever: Daedalus

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00