Dokus de leerling 8 - Hoera, straf!

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Hoera, straf!
Nieuw
Dokus de leerling 8
Softcover
€ 8,50

Inhoud

Wie gestraft wordt, heeft dat aan zichzelf te wijten. Tenminste, dat zegt men ! Dokus, die niet anders gewend is, profiteert van de uren die hij in de hoek doorbrengt om het enige actieve gedeelte van zijn geest aan het werk te zetten : zijn even vruchtbare als doldwaze fantasie. En het minste dat je van de vruchten van zijn verbeelding kunt zeggen, is dat ze smakelijk en sappig zijn.
Onze koning onbenul had echter niet kunnen vermoeden dat ook een overvloed aan ijver tot strafmaatregelen zou kunnen leiden. Toch is het zo ! De allesweetster Leonie, altijd de eerste om wanneer er een vraag wordt gesteld haar vinger op te steken en haar kennis te demonstreren, heeft het aan den lijve ondervonden: een spier in haar schouder is pijnlijk geblokkeerd, waardoor haar arm recht omhoog blijft staan! Meneer Peeters, de onderwijzer, is evenmin gevrijwaard voor straf! Volkomen overtuigd van zijn gezag en superieure intelligentie meent hij de beste te zijn, maar meer dan eens is onze verstokte luilak hem te slim af. Hij kan niet vermoeden dat hij door een spelletje “krik-krak”, dat wensen in vervulling doet gaan, volledig voor schut gezet zal worden.... De virtuoze spieker verzint intussen de ene list na de andere om zijn leven te vergemakkelijken. Wanneer hij strafwerk krijgt en honderd keer dezelfde woorden moet schrijven, wendt hij zich tot een kleine onderneming die speciaal met dit doel is opgericht. Als specialist in onvoldoendes bedenkt hij een methode om in het leven te slagen door op school te falen : een geheide bestseller ! Zijn vurigste bewonderaar en beste publiek is het skelet dat, net als hij, het grootste deel van zijn tijd achter in de klas doorbrengt.

Overige productgegevens

Held/serie: Dokus de leerling
Reeks/Deel: Dokus de leerling 8
ISBN: 9789055814008
Scenarist(en): Zidrou (Benoît Drousie)
Tekenaar(s): Godi (Bernard Godisiabois)
Genre(s): Humor, Kinderen
Uitgever: Lombard

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00