Echte verhaal van de Far West, het 5 - Chief Joseph

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Chief Joseph
Nieuw
Echte verhaal van de Far West, het 5
Hardcover
€ 17,99

Inhoud

Nieuw historisch verantwoorde biografie van een markant figuur uit de Far West. deze keer is dat Chief Joseph (1840-1904). Het is een van de laatste scenario's van de in 2022 overleden scenarist François Corteggiani.

De lange mars van de Nez Percé. Aan het einde van de negentiende eeuw hebben de Amerikaanse kolonisten hun oog laten vallen op de prachtige Wallowavallei, die van oudsher het territorium van de Nez Percé-stam is. Ze hebben gehoord dat er goud te vinden is en het land zich uitstekend leent tot veeteelt. Na lange onderhandelingen verlaat de stam noodgedwongen het gebied in het oosten van Oregon. Ze zijn woedend, maar hebben geen keus als ze willen ontsnappen aan het juk van de federale overheid en een leven in reservaten.
Onder het bevel van Chief Joseph besluiten ze de gevaarlijke uittocht richting de Canadese grens te ondernemen: een moedige groep van achthonderd zielen, waaronder vrouwen, kinderen en ouderen, vergezeld door duizenden paarden trekt als een spookstam door het landschap en marcheert door de Bitteroot Mountains, een duizelingwekkende bergketen. Daarna trekken ze verder door Idaho, Wyoming en Montana met het Amerikaanse leger op hun hielen, dat de tragedie bij de Little Bighorn nog niet vergeten is.
Na 2.000 kilometer eindigt de tocht van de Nez Percé bij de grens met Canada met een nederlaag tegen de troepen van kolonel Miles. Ondanks de overgave van Chief Joseph blijft de tocht van deze vreedzame stam een symbool van heldhaftige weerstand tegen de bezetter.

Onder het waakzame oog van historicus Farid Ameur, gespecialiseerd in de verovering van het wilde westen, nemen François Corteggiani, ook grote kenner van het westerngenre, en Gabriel Andrade ons mee in een adembenemende western in het spoor van een mythisch hoofdstuk in de indiaanse oorlogen en een legendarische figuur, die zowel traditie als vrijheid hoog in het vaandel droeg.

Overige productgegevens

Held/serie: Echte verhaal van de Far West, het
Reeks/Deel: Echte verhaal van de Far West, het 5
Taal: Nederlands
ISBN: 9789002279867
Scenarist(en): Ameur, Farid , Corteggiani, François
Tekenaar(s): Andrade, Gabriel
Genre(s): Biografie, Western
Uitgever: Standaard Uitgeverij

Ook beschikbaar

Chief Joseph
Nieuw
Echte verhaal van de Far West, het 5
Softcover
€ 9,99

In deze reeks

1. Jesse James
2. Wild Bill Hickok
3. Jim Bridger
4. Little Bighorn

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00