Voor Blake en Mortimer 1 - De 'U' Straal

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De 'U' Straal
Nieuw
Voor Blake en Mortimer 1
Softcover
€ 11,99

Inhoud

In 1943 lanceerde een zekere Edgard Félix Pierre Jacobs in het Belgische weekblad Bravo! een saga met de titel De 'U' straal. Die was bedoeld als opvolger van de avonturen van Flash Gordon, die door de Duitse censuur was verboden. Het visuele universum en de personages van De 'U' Straal kondigen de avonturen van Blake en Mortimer aan, een reeks waaraan de auteur onder het pseudoniem Edgar P. Jacobs in 1946 met Het Geheim van de Zwaardvis zal beginnen.

Deze nieuwe editie van deze klassieker in de negende kunst is ingekleurd door Bruno Tatti, in overeenstemming met Jacobs' oorspronkelijke palet. Jacobs' waarschuwing heeft niets aan actualiteit ingeboet: de excessen van de wetenschap en de droom van almacht dreigen de mensheid naar haar ondergang te leiden.

Kolonel Argus, hoofd van de geheime dienst van Austradië, heeft zojuist aan Keizer Babylos III een boodschap overhandigd van kapitein Dagon, die op speciale missie in Norlandië is.

"Majesteit, De proefnemingen met de U-Straal zijn geslaagd en de Hoge Raad van Norlandië heeft professor Marduk, erfgenaam van het wetenschappelijke testament van de geoloog Kellart Hollis, opdracht gegeven om het URADIUM, dat door Hollis is ontdekt, te localiseren. Daarna volgt fase twee: de militaire toepassingen van deze vinding. In afwachting van uw instructies, blijf ik, uw dienstwillige dienaar, Kapitein Dagon.

De Keizer neemt bij uitzondering rechtstreeks contact op met zijn spion, kapitein Dagon."

Overige productgegevens

Held/serie: Edgar P. Jacobs
Reeks/Deel: Voor Blake en Mortimer 1
Taal: Nederlands
ISBN: 9789067371070
Scenarist(en): Jacobs, Edgar-Pierre
Tekenaar(s): Jacobs, Edgar-Pierre
Genre(s): Avontuur, Science Fiction
Uitgever: Blake en Mortimer SA

In deze reeks

2. De Vuurpijl

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00