Voor Blake en Mortimer 2 - De Vuurpijl

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De Vuurpijl
Nieuw
Voor Blake en Mortimer 2
Luxe (max 1 p.p)
€ 61,50

Uitgave omschrijving

Gelimiteerde oplage.
Linnen omslag

Inhoud

De 'U' Straal verscheen tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Belgische stripweekblad Bravo! toen Jacobs de vraag kreeg om een nieuwe sf-reeks te bedenken nadat de Duitse censuur strips uit de VS in de ban sloeg. Daardoor verdween Flash Gordon van Alex Raymond uit Bravo! en kwam De 'U' Straal in de plaats. Een bijzondere, trouwe lezer lijfde Jacobs daarna in om aan zijn eigen reeks mee te helpen. En zo kwam een samenwerking tot stand tussen die lezer, Hergé, en Jacobs voor de reeks Kuifje.

Van Hamme werkte met dezelfde personages uit De 'U' Straal een volledig nieuw verhaal uit dat als vervolg te lezen is. Daarin geeft hij een verklaring voor de titel, want dat heeft Jacobs zelf nagelaten te doen in zijn verhaal. Bruno Tatti kleurde niet alleen dit verhaal in, hij voorzag ook de herdruk van De 'U' Straal van nieuwe kleurtjes.

Tachtig jaar na hun verschijning in het Belgische weekblad Bravo! komen de personages uit De 'U' Straal van Edgar P. Jacobs weer tot leven.

De wrede Babylos III, keizer van Austradië, beveelt generaal Robioff, de hoogste leider van zijn leger, de Zwarte Eilanden en de kostbare uradiumvoorraad in beslag te nemen. Met dit zeldzame metaal, in combinatie met de 'U' straal, zou het mogelijk moeten zijn een apocalyptisch wapen te maken. Professor Marduk onthult het geheim van dit wapen aan de Grote Raad van Norlandië, de gezworen vijand van Austradië. Maar terwijl de oorlog uitbreekt en de tegenstander probeert om het geheim in handen te krijgen, wordt het gebruik van uradium, de ‘steen van leven en dood’, verboden door Puncha Taloc, de god van het vuur en beschermer van de Zwarte Eilanden. Onze Norlandische helden zullen heel wat moeten doen om voor dit angstaanjagende dilemma een oplossing te vinden.

Overige productgegevens

Held/serie: Edgar P. Jacobs
Reeks/Deel: Voor Blake en Mortimer 2
Taal: Nederlands
ISBN: 9789067371100
Scenarist(en): Hamme, Jean van
Tekenaar(s): Cailleaux, Christian , Schréder, Étienne
Genre(s): Avontuur, Science Fiction
Uitgever: Blake en Mortimer

Ook beschikbaar

De Vuurpijl
Nieuw
Voor Blake en Mortimer 2
Softcover
€ 11,99

In deze reeks

1. De 'U' Straal

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00