Eekhoorn van Vel'd'Hiv - De eekhoorn van Vel' d'Hiv

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De eekhoorn van Vel' d'Hiv
Nieuw
Eekhoorn van Vel'd'Hiv
Hardcover
€ 24,95

Inhoud

Na de Tour de France en Parijs-Roubaix neemt Lax ons in zijn vierde en (voorlopig) laatste wielerstrip deze keer mee naar de donkere jaren van de Bezetting en de Vélodrome d'Hiver. Op 16 juli 1942, vanaf vier uur het `s ochtends, vindt een drama aan de Vel' d'Hiv plaats: meer dan 13.000 Joden worden, na razzia`s door de Franse politie, onder onmenselijke omstandigheden samengedreven in Vel' d'Hiv


Korte inhoud:
Parijs, mei 1940. Sam en Eddie zijn broers. Twee broers met een hechte band voor elkaar. Twee broers die elk op eigen wijze met volharding de duistere jaren van de bezetting trotseren. Sam, de oudste, is een pistier, een wielrenner op de piste, één van de beste van zijn generatie. Hij wordt op handen gedragen door het publiek van de Vélodrome d' Hiver in Parijs. Eddie, de jongste, lijdt aan hemipligie, een hersenbeschadiging die zijn linkerarm en -been aantast. Hij is journalist, en lid van het Verzet, waar hij een antinazi-manifest ondertekent: De Eekhoorn. Serge Ancelin, hun vader, is er in deze tijden van bezetting van overtuigd dat hij beter Hitler kan dienen dan het Verzet. Hij verzorgt Duitse soldaten, en spendeert nachten in de kroeg met Duitse officieren.


Recensie (door Stefan Nieuwenhuis):
Doelgroeptechnisch gezien interessant om na te gaan of er veel stripliefhebbers zijn met een voorliefde voor wielrennen, maar zij die de sportieve wereld van stoempen, demareren en lekrijden waarderen, halen hun hart op bij de wielrenverhalen van Christian Lax. Na de prachtige Teenloze Adelaar en het tweeluik Vinkenbrood verscheen onlangs De eekhoorn van de Vel’d'Hiv, een ronduit geweldige strip over het indoor baanwielrennen in de vroege oorlogsjaren in Parijs. (Lees meer)

Overige productgegevens

Held/serie: Eekhoorn van Vel' d'Hiv
Reeks/Deel: Eekhoorn van Vel'd'Hiv
Taal: Nederlands
ISBN: 9789088104220
Scenarist(en): Lax (Christian Lacroix)
Tekenaar(s): Lax (Christian Lacroix)
Genre(s): Oorlog, Sport
Uitgever: Daedalus

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00