Elric 1 - De robijnen troon

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De robijnen troon
Nieuw
Elric 1
Hardcover
€ 18,99

Inhoud

Elric is beetje de Britse tegenhanger van Conan. De Brit Michael Moorcock creëerde het personage in 1955 waarna het uitgroeide tot een icoon in het genre. Vele romans, comics en games verschenen sindsdien. Voor hun stripbewerking kregen de auteurs de enthousiaste goedkeuring van Moorcock himself.


Elric heerst op Drakeneiland over een eeuwenoud volk. De albinokeizer beschikt over goddelijke krachten, maar zijn wankele gezondheid verplicht hem drugs en magie te gebruiken. Zijn neef Yyrkoon spuwt op zulke zwakheden en trekt de legitimiteit van zijn troon in twijfel. Dan krijgt Elric weet van een aanval van bloeddorstige piraten. Hij grijpt de kans om zijn positie te versterken. Daarbij toont hij zijn complexe persoonlijkheid, maar ook zijn trouw aan de duistere doelen van Arioch, de machtigste van de Meesters van de Chaos...
De beroemde saga van Eric van Melniboné in stripvorm! De decadente antiheld werd in 1955 gecreëerd door de Britse successchrijver Michael Moorcock en groeide uit tot een van de iconen van het genre van de heroic fantasy, naast Conan de Barbaar en In de ban van de Ring. De Elric-saga herleefde al eerder in romans, strips of games, maar deze aanpassing kreeg de enthousiaste goedkeuring van Michael Moorcock zelf!
De mythische fantasy-saga in stripvorm!

Overige productgegevens

Held/serie: Elric
Reeks/Deel: Elric 1
ISBN: 9789491684173
Scenarist(en): Blondel, Julien , Moorcock, Michael
Tekenaar(s): Poli, Didier , Recht, Robin
Genre(s): Fantasy
Uitgever: Glénat

In deze reeks

2. Stormbrenger
3. De witte wolf
4. De Droomstad

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00